enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den GKRY ve Yunanistan’a Doğu Akdeniz tepkisi

Türkiye’den GKRY ve Yunanistan’a Doğu Akdeniz tepkisi
03.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yunanistan ve GKRY’nin son aylarda Doğu Akdeniz’de gerginliği arttırarak tek yanlı ve tahrikkar faaliyetlerde bulunmaya teşebbüs ettiği görülmektedir” denildi.

Mustafa Kemal AtatürkDışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan ve GKRY’nin Doğu Akdeniz’de gerginliği arttıran faaliyetleri ne tepki gösterildi.

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi;

Bilindiği üzere Doğu Akdeniz’de geçtiğimiz yıllarda yaşanan gerginliklerin nedeni Yunanistan ve GKRY’nin maksimalist deniz yetki alanı iddiaları ve ülkemiz ile KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarını yok sayan tek yanlı eylemleridir.

Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıl AB’ye Doğu Akdeniz’de kapsamlı bir konferans toplanmasını teklif etmiş, Ada’nın ortak sahibi olan KKTC de hidrokarbon kaynakları konusunda Kıbrıs Rum tarafına 13 Temmuz 2019 tarihinde ayrıntılı bir öneri yapmıştır.

Tüm bu öneriler masada iken Yunanistan ve GKRY’nin son aylarda Doğu Akdeniz’de gerginliği arttırarak tek yanlı ve tahrikkar faaliyetlerde bulunmaya teşebbüs ettiği görülmektedir.

Nitekim Yunanistan’ın son dönemde kıta sahanlığımızı ihlal girişimlerine ilaveten, GKRY de Malta bayraklı, İtalyan sahipli bir gemiyle 3 Ekim tarihinden itibaren KKTC’nin haklarını ve ülkemizin kıta sahanlığını ihlal edecek şekilde bir araştırma yapacağını duyurmuştur. GKRY Kasım ayında da Ada’nın güneyinde yeni bir sondaja başlayacağını duyurmaktadır.

Tüm bu tek yanlı eylemler Doğu Akdeniz’de gerginliği arttıracak, barış ve istikrarı tehdit edecektir.

Yunanistan ve GKRY’nin bu tek yanlı eylemlerine karşı sahada ve masada gerekli adımlar atılmakta olup, bu eylemlere alet olmamaları gerektiği üçüncü ülkelerin de dikkatine getirilmektedir.

Ülkemiz Doğu Akdeniz’de hem kendi hem de KKTC’nin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.