enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’den Almanya’ya Tepki: “Kabul Edilemez”

Türkiye’den Almanya’ya Tepki: “Kabul Edilemez”
02.06.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Türkiye hakkındaki yorumuna tepki gösterdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Bilgiç, ”Yunanistan’ın NATO müttefikliğini hiçe sayarak ülkemizin hava sahasını ihlal etmesine, ülkemiz hava sahası ile uluslararası hava sahasında uçaklarımızı taciz etmesine karşı egemenliğimizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Alman hükümeti sözcüsü Christiane Hoffman, Scholz’un ”mevcut durum göz önüne alındığında, tüm NATO müttefiklerinin birarada durması ve kendi aralarındaki provokasyonlardan kaçınmasının gerekli olduğu görüşünde” olduğunu belirtmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç buna yanıt olarak, ”Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyeliği tarafından yapılan ülkemiz aleyhindeki mesnetsiz açıklamaları kuvvetle kınıyor ve reddediyoruz. Almanya’nın Yunanistan’ın provokasyon tuzağına düşerek ülkemizi karalama kampanyasına katılması kabul edilemez” dedi.

Yunanistan’ın dünyada karasularından daha geniş hava sahası iddiasında bulunan tek ülke olduğunu belirten Bilgiç, 6-10 mil içindeki uluslararası hava sahasında yapılan uçuşları ”Yunanistan hava sahasının ihlali” olarak nitelendirmenin ”aymazlık” olduğunu söyledi.

Bilgiç, Yunanistan’ın, 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Antlaşmaları’nı ihlal ederek Türkiye’ye yakın adaları silahlandırmakta olduğunu belirtti.

Bilgiç, Yunanistan’ın Ege’deki karasularını Türkiye’nin yaşamsal çıkarları ve seyrüsefer serbestisi aksine tek taraflı olarak 6 deniz milinin ötesine genişletebileceği tutumunu da sürdürdüğünü belirterek bunun ”hukuka ve hakkaniyete aykırı” olduğunu kaydetti.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Bilgiç, ”Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Ancak, uluslararası antlaşmaların silahsızlandırılmaya dair son derece açık hükümlerinin Yunanistan tarafından alenen ihlal edilerek halkımızın güvenliğinin tehdit edilmesine göz yummamız da beklenmemelidir. Almanya’dan müttefiklik ruhuna uygun olmayan tarafgir açıklamalar yapmak yerine, Yunanistan’ı uluslararası antlaşmalara uygun davranmaya davet etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.