enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:08 Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat, görevden uzaklaştırıldı
20:48 Kocaeli’nin hafta içi yaşanan gündemi!
19:02 Başkent Ankara’da hafta içi gündemin öne çıkan haberleri…
18:20 Gazze’deki Ateskes için Türkiye’den yapılan açıklamalar!
13:26 Altında kritik günler! Altın Trump’ı mı bekliyor?.
11:27 TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu
10:18 Vladimir Putin Donald Trump ile Görüşmek İstiyor
09:05 Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, TRT Haber’de soruları yanıtladı
08:37 Güvenlik Bilimleri Analisti Onur Dikmeci’nin 12. “İstihbarat Analizleri” kitabı raflarda yerini aldı
07:50 UDİAD Başkanı Tuba Çebi: Misyonumuz diplomasi eğitiminin kalitesini yükseltmektir
06:41 CHP 1977 seçimlerinden sonra ilk kez 2024 kazandığı başarıyı çarçur ediyor
23:14 2024’ün en sıcak ve en soğuk günü arasında 82 derecelik fark oldu
22:51 MSB: Son bir haftada 62 terörist etkisiz hale getirildi
20:52 Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Mehmet Balyemez, Kıbrıs Türklerinin Varoluş Mücadelesini ve Doğu Akdeniz’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi
20:07 Bakan Göktaş,”Kadın girişimcilerimiz toplumun dönüşümünün en güçlü temellerinden biridir”
19:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in mutabakata rağmen saldırıları endişe verici
19:45 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nden (KOGACE) 16 Ocak Basın Onur Günü etkinliği
19:01 Gazeteci Veysel KAVRAYAN: Ekonominin yansımaları…
17:42 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Müsait Dervişoğlu, Sinan Ateş üzerinden ateşle oynuyor”
16:45 16 Ocak Türkmen Şehitleri Günü Unutulamaz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Bayraktar, “Petrol piyasasında yeni bir ekosistem oluşturuldu”

Bakan Bayraktar, “Petrol piyasasında yeni bir ekosistem oluşturuldu”
12.12.2024
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Enerji ve Maden Politikası ile üretime yoğunlaşırken diğer yandan bir millileştirme hamlesini de başlattıklarını belirterek, petrol endüstrisinde milli teknolojilerin ülke topraklarında filizlenmesini sağlayarak yeni bir ekosistem oluşturduklarını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: “Önümüzdeki Dönemde Ana Gündemimiz İklim  Değişikliği Olacak” - İklim Haberözellikle petrol endüstrisinde kullanılan her türlü cihaz, yazılım, ekipman ve araç gerecin de millileştirilmesi için atılım içine girdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“AR-GE faaliyetleri başlatarak sismikten sondaja, üretimden dağıtıma kadar tüm aşamalarda ihtiyaç duyulan ekipmanları Türkiye’de üretmeye başladık. İlk yerli sondaj kulemiz, adını gücü ve heybeti ile dünyayı titreten pehlivanımız Koca Yusuf’tan aldı. Koca Yusuf Sondaj Kulesi, 5 bin metre sondaj kapasitesi, yerli yazılımı ve 1500 HP gücüyle bugün Gabar’da üretimimizi bereketlendiriyor. Kaşif-3, offshore arama sondajlarında deniz altı gözetim ve müdahale aracı olarak sondaj gemilerimizde kullanılıyor. Kanuni Sondaj Gemimizi tamamen milli olarak sertifikalandırdık. Kare Taban ile deniz sondajı çalışmalarında, ekipmanların deniz tabanına dengeli yüklenmesini ve tabanda temiz bir satıh oluşmasını sağlıyoruz. Dikey Ham Petrol Stok Tankı ile üretilen ham petrolü depoluyoruz. Tüm bu yerlileştirme çalışmalarımız, AR-GE faaliyetlerimiz rakamlara da yansıdı.”

TPAO’nun yerli mal ve hizmet tedarikinin de her yıl arttığını ifade eden Bayraktar, şirketin 2023’te mal alımlarının yüzde 53’ünü, hizmet alımlarının neredeyse tamamını yurt içinden temin ettiğini bildirdi.

Son 5 yılda TPAO’nun çalıştığı yurt içi ve yurt dışı tedarikçi sayısının 2 bin 621’e ulaştığını, bunların yüzde 91’inin yurt içi gerçek ve tüzel kişilerden oluştuğunu belirten Bayraktar, “Tedarik ettiği mal ve hizmetlerin yüzde 78’ini yurt içinden sağlayan TPAO, bu mal ve hizmetler için 2024’te 25,2 milyar liralık kaynak ayırdı. Enerjide tam bağımsızlık yolunda yerlileştirme programımız hız kesmeden devam edecek. Böylece bir yandan cari açığın azaltılmasına katkı sunacak diğer yandan da oluşturduğumuz bu ekosistem sayesinde kazandığımız kabiliyetleri yeni projelerde kullanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, Türkiye Petrollerinin 70’inci kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda çalışan mesai arkadaşlarımın, çalışma ve gayretlerinin ülkemizin aydınlık yarınları için çok büyük bir önemi var. Bu kapsamda yeni dönemde, çalışma şartları ve özlük hakları çok daha iyileştirilmiş, hızlı karar alabilen, esnek ve modern yönetişime sahip ülkemizin milli şampiyonu olacak bir TPAO’yu inşallah hep birlikte yeniden yapılandıracağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.