enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de koronavirüsten can kaybı 425’e yükseldi

Türkiye’de koronavirüsten can kaybı 425’e yükseldi
03.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun salgına karşı önlemlerin sıkılaştırılmasını önerdiğini, kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alacağını bildirdi. Toplam vaka sayısı 20 bin 921’e, ölü sayısı 425’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan itibarıyla Türkiye’de 2 bin 786 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini, 69 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Böylece Türkiye’de toplam vaka sayısı 20 bin 921’e, ölü sayısı 425’e yükseldi. Yoğun bakımdaki hasta sayısı bin 251, entübe hasta sayısı 867, iyileşen hasta sayısı da 484 olarak açıklandı.

View image on Twitter

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Sağlık Bakanı Koca, 60 yaş üstü vatandaşların sosyal izolasyonuna yeniden dikkat çekmekle birlikte asıl tehlikeyi hastalık semptomu göstermeyen gençlerin oluşturduğunu belirtti.

“Genç nüfusun hareketliliği virüsle mücadelede en zayıf yönlerimizden biri” diyen Koca, hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirleri ve bu çerçevede yapılan önerileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a detaylarıyla sunduğunu belirterek “Cumhurbaşkanı bu konuda takdirlerini kendisi açıklayacaktır” dedi.

Koca, temas ve sosyal hareketlilik azalmazsa salgına karşı başarıya ulaşılamayacağını vurguladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2020]

sampiyon banner
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.