enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye ve Yunanistan’dan “iyi niyet” adımı

Türkiye ve Yunanistan’dan “iyi niyet” adımı
27.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye ve Yunanistan’ın birbirlerinin milli bayramlarına denk gelen 28 ve 29 Ekim tarihleri için ilan ettikleri deniz seyir bildirimlerini geri çektiği bildirildi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,DHA/BK,HS)’ye dayandırdığı habere göre, Türkiye ve Yunanistan, birbirlerinin milli bayramlarına denk gelen 28 ve 29 Ekim tarihlerini kapsayan deniz seyir bildirimlerini (NAVTEX) iptal kararı aldı.

Buna göre Yunanistan 29 Ekim, Türkiye ise 28 Ekim’i kapsayacak şekilde ilan ettikleri bildirimleri geri çekti. Kararın, NATO karargahında yapılan koordinasyon ve çalışmanın ardından alındığı bildirildi.

DHA ajansı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye’nin ayrıca Akdeniz’de daha önce planlanan atışlı eğitimlerine ilişkin bildirimini de iyi niyet göstergesi olarak  bir kereye mahsus olmak üzere iptal ettiğini kaydetti.

NATO Genel Sekreteri açıklamıştı

NAVTEX’ler konusunun Perşembe ve Cuma günleri düzenlenen NATO savunma bakanları toplantısında da gündeme geldiği ve iki ülke savunma bakanlarının bildirimleri iptal etme konusunda uzlaştığı bildirildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Cuma günü yaptığı açıklamada iki ülkenin birbirinin milli bayramına denk gelen 28 ve 29 Ekim tarihlerinde ilan ettikleri askeri talimleri iptal edeceklerini belirterek bunu “Kaza ve olay yaşanma riskini azaltmaya yardımcı olacak, doğru yönde atılmış adımlar” olarak nitelendirmişti.

Türkiye ve Yunanistan, olası askeri gerilimlerin tırmanmasını önlemek amacıyla NATO’nun girişimiyle askeri teknik görüşmeler yürütüyor. “Ayrıştırma Usullerinin” ele alındığı toplantılarda iki taraf arasında acil durum telefon hattı oluşturulması kararlaştırılmıştı.

Türkiye, Cumhuriyet’in 1923 yılında ilan edildiği 29 Ekim gününü Cumhuriyet Bayramı olarak kutlarken 28 Ekim de Yunanistan’da resmi bayram. Yunanistan, 28 Ekim 1940 tarihinde İtalya’nın, “Mihver Devletler”in Yunanistan’a girişine izin verilmesi için ilan ettiği ültimatomu reddetmiş, böylece İkinci Dünya Savaşı’na resmen dahil olmuştu. Savaşı, Mihver Devletlerin karşısında yer alan Müttefik Devletler kazanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.