enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye plakalı kamyonda 48 sığınmacı bulundu

Türkiye plakalı kamyonda 48 sığınmacı bulundu
07.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye plakalı bir TIR’da arama yapan Çekyalı memurlar, biri kadın 48 sığınmacı buldu. Almanya ve Hollanda’ya gitmek için yola çıktıklarını belirten sığınmacıların kendilerini Suriyeli olarak tanıttıkları bildirildi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,HS)ye dayandırdığı habere göre, Çekya makamları, Türkiye plakalı bir kamyonunda yapılan aramada Suriye’den geldikleri düşünülen 48 sığınmacı bulunduğunu duyurdu. Çekya Polisi Sözcüsü Bohumil Malasek, gümrük memurlarının yaptığı aramada bulunan ve Suriye’den geldiklerini söyleyen 48 kişilik grubun bir kadın ve 47 erkekten oluştuğunu söyledi.

Malasek, Almanya ya da Hollanda’ya gitmeyi hedeflediklerini söyleyen göçmenlerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Göçmenlerin, Çekya’ya iltica talebinde bulunmalarının ihtimaller dahilinde olduğunu dile getiren Sözcü, bir başka seçeneğin de söz konusu göçmenleri, Çekya’ya gelmeden önce bulundukları ülkeye sınır dışı etmek olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Çekya, 2015 yılında yaşanan sığınmacı krizinden bu yana Ortadoğu ve Afrika’dan gelen sığınmacıları kabul etmeme konusunda ısrarını sürdürüyor.

Geçen Temmuz ayında da Almanya-Çekya sınırında, yine Türkiye plakalı bir TIR’da yapılan aramada 24’ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 31 sığınmacı bulunmuş, söz konusu taşıtın şoförü Alman emniyet birimlerince gözaltına alınmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.