enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Türkiye Mısır karşıtı yayınları durdurma talimatı verdi”

“Türkiye Mısır karşıtı yayınları durdurma talimatı verdi”
19.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / El Arabiya televizyonu, Türkiye’nin İstanbul’da yayın yapan Müslüman Kardeşler bağlantılı televizyon kanallarına Mısır karşıtı yayınları durdurma talimatı verdiğini iddia etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El Arabiye televizyonu, Türkiye’nin İstanbul’da yayın yapan Müslüman Kardeşler bağlantılı televizyon kanallarına Mısır’a yönelik eleştirel yayınlarını durdurmaları talimatı verdiğini iddia etti.

El Arabiya’nın internet sitesinde yayımlanan ve “konuyla ilgili bilgi sahibi” kaynaklara dayandırılan haberde Türk makamlarının üç muhalif kanal; El Şark, Vatan ve Mekameleen’e Mısır’a yönelik eleştirel siyasi programları derhal durdurmaları ve sadece siyasi olmayan program ve dizilere yer vermeleri için talimat ilettiği ileri sürüldü. Talimata uymayanlara kapatma gibi cezalar verilebileceği belirtildi.

İstanbul’dan yayın yapan El Şark televizyonu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Mısır Sokaklarında” dizisinin bu akşamki bölümünün yayınlanmayacağını belirterek izleyicilerinden özür diledi. Bölümün niçin yayınlanmayacağına dair bilgi ise verilmedi.

Mısır ile normalleşme çabaları

Türkiye ile Mısır arasında son dönemde ilişkileri normalleştirmeye dönük çabalar hız kazandı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen Cuma günü yaptığı açıklamada Mısır ile hem diplomatik hem istihbari temasların başladığını belirtmiş, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Mısır’la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak zaten işbirliği sürecimiz devam ediyor. Bunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. En üst düzeyde değil de en üst düzeyin şöyle bir tık altında bu devam ediyor” açıklaması yapmış ve Mısır’la bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirmek istediklerini kaydetmişti.

Türkiye’den gelen açıklamaların ardından Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinin “Türkiye’nin politikasında gerçek bir değişim” görülmesine bağlı olduğunu söylemişti.

Mısır’da Türkiye’nin desteklediği Müslüman Kardeşler hareketinin lideri devlet başkanı Muhammed Mursi’ye yönelik 2013 yılındaki darbenin ardından iki ülke ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirilmişti. Ülke tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle göreve gelen Mursi, dönemin Genelkurmay Başkanı ve şimdiki Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi tarafından devrilmişti. Müslüman Kardeşlerin Mısır’da terör örgütü ilan edilmesinin ardından hareketin pek çok üyesi Türkiye’ye kaçmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.