enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) : “Kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun haline geldi. Birlikte ‘Dur’ diyelim”

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) : “Kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun haline geldi. Birlikte ‘Dur’ diyelim”
26.11.2024
A+
A-

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir mesaj yayınladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım: Kadına yönelik şiddete birlikte 'dur' diyelim - İstanbul Haberleri

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım mesajında şunları söyledi:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir hassasiyet konusu olan şiddet olayları, artık topyekûn mücadele edilmesi gereken bir noktaya gidiyor. Bu nedenle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, çok daha fazla önem arz ediyor. Bu önemli günde, kadına karşı şiddetin dünya genelinde en aza indirilmesi, kadınlarımızın haklarını, özgürlüklerini ve eşitliğini savunmak için bir araya gelerek sesimizi yükseltmeliyiz.

Kadın, hayatın kendisi, medeniyetin temel taşıdır. Toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde en önemli rolü oynayan kadınlarımız, sadece birer anne, eş değil, aynı zamanda toplumun her alanında aktif rol alan bireylerdir. Onların başarıları, toplumumuzun başarılarıdır.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımıza her zaman büyük değer vermiş ve siyasi haklar dahil olmak üzere birçok alanda eşitlik sağlamıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada kadın haklarına öncülük eden bir ülke haline getirmiştir.

Ne yazık ki, ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddet vakalarında artış gözlemliyoruz. Bu durum, hepimizi derinden üzüyor ve endişelendiriyor. Kadına yönelik şiddet, sadece bireysel bir sorun değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun haline geldi. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için hepimiz duyarlı olmalı ve birlikte ‘Dur’ demeliyiz.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği olarak, kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda farkındalık yaratmak, yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.