enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tunç Soyer’e ‘Kültürpark’ çağrısı: ‘Son bir şansları daha var’

Tunç Soyer’e ‘Kültürpark’ çağrısı: ‘Son bir şansları daha var’
08.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanması planlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’na, Kültürpark Platformu üyesi Yasemin Sağlam’dan sert tepki geldi. Sağlam, Tunç Soyer ve meclis üyelerine çağrıda bulunarak, “Gelecekte isimlerinin Kültürpark’ın yok olmasına imza atan meclis olarak geçmemeleri için son bir şansları daha var” diye konuştu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın  ‘İZ Gazete’den aktardığı Duygu KAYA/ Özlem KARA’nın haberine göre, geçtiğimiz günlerde, İzmirlilerin merakla beklediği Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, Büyükşehir Belediyesi ihtisas komisyonlarından oy birliği ile meclis gündeminde yer almıştı. Planın 8 Şubat’ta gerçekleşecek oturumda meclisin onayına sunulacağı ifade edilirken, Konak Kent Konseyi ve Kültürpark Platformu üyesi Yasemin Sağlam’dan sert bir tepki geldi.

Sağlam, Tunç Soyer ve meclis üyelerine çağrıda bulunarak, “Gelecekte isimlerinin Kültürpark’ın yok olmasına imza atan meclis olarak geçmemeleri için pazartesiye kadar son bir şansları daha var” dedi.

‘KÜLTÜRPARK’IN MEVCUT YAPISIYLA BAĞDAŞMIYOR’

Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Yasemin Sağlam, İmar Planı’nın 2014 yılında başlamış bir süreç olduğunu ifade ederek, “2016 yılında Aziz Kocaoğlu’nun şu anki hangarlar, Soyer’in ise yeni bir kongre merkezi yapma projesi ile gündeme düşen bir mesele. O günden bugüne de Basmane kapısında şu anda hangarların olduğu alanda Kültürpark’ın mevcut yapısıyla bağdaşmayan herhangi bir uyumu ve ihtiyacı olmayan, 12 dönüm zeminli, ne yapıldığı beli olmayan büyük bir bina oluşturma planı yapıyorlar, bunu da belediye meclisinden geçirecekler” diye konuştu.

‘GEREKLİ OLMAYAN KARARLAR’

“Olay sadece bu da değil” diyen Sağlam, “1950’li yıllarda yapılmış olan ve o dönemin mimari değerlerini taşıyan Celal Atik Spor Salonu kompleksi yıkılacak ve onun yerine 6 dönümlü zemin alanı olan bir spor salonu yapılacak. Bunlar Kültürpark için gerekli olmayan adımlar, kararlar. Celal Atik’in binayla uyumlu olmayan yanlış eklentilerinden arındırılarak binanın restore edilebileceğini, mevcut yapının spor salonu olarak rahat bir şekilde kullanılabileceğini belirlemiş durumdayız. Bu durum, 2016-2017 yıllarında, Kültürkpark Platformu ve Mimarlar Odası tarafından yapılan çalışmalarla belirlendi.” dedi.

‘SORULARIMIZA HERHANGİ BİR YANIT ALAMADIK’

Sağlam, “Hangarların olduğu alanda yeni bir bina yapılması planlanıyor. Ahmet Piriştina döneminde alınmış olan bir kararda, bu, yıkılma kaydıyla yapılmış olan binalar serisiydi. Fuar alanı yapılana kadar geçici olarak kullanılmak üzere yapılan, herhangi bir temeli de olmayan binalardı. Kötü bir adım atılıyor, geçici kaydıyla yapılıp sökülecek ve parka dahil edilecek alan, Soyer ve belediye meclis sebebiyle tamamen kalıcı bir binaya dönüştürülüyor. Ne yapılacağına dair sorularımıza da herhangi bir yanıt alamadık. Ne için yapıldığı, ne gerekçe ile yapıldığı İzmirli’den, ilgili aktörlerden ve herkesten bir anlamda saklanıyor. Biz belediye meclis üyeleriyle görüştüğümüz komisyon başkanlarına da sorduk, onlar da bilmiyorlar” diye konuştu.

‘BU YANLIŞA GÖZ YUMMAYACAĞIZ’

Yasemin Sağlam bu imar planının, komisyonlardan geçtiği için meclis görüşmesinde de büyük ihtimalle kabul edileceğini kaydederek, “Meclis kararı 2863 sayılı yasa kapsamında İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na iletilecek ve muhtemelen taşıdığı eksikler ve yanlışlıklar dolayısıyla oradan geri dönecek. Eğer dönmezse oradan Bakanlık’a aktırılacak ve gerekli incelemeler yapılacak. Plan, Çevre Bakanlığı tarafından da onaylanırsa bir aylık askı sürecine tabii olacak, o askı sürecinde biz de gerekli yasal müdahalelere başvuracağız. Eğer süreç oraya kadar devam ederse bu yanlışa göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

İZMİRLİLERİ DÜŞÜNEREK KARAR VERSİNLER’

Sağlam, Tunç Soyer ve meclis üyelerine çağrıda bulunarak, “Kentin, kentin ekolojik dengesini, İzmirleri ve Kültürpark’ı düşünerek karar versinler. Gelecekte isimlerinin Kültürpark’ın yok olmasına imza atan meclis olarak geçmemeleri için pazartesiye kadar son bir şansları daha var” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ın Koruma Amaçlı İmar Planı’na ilişkin çalışma başlatarak Kültürpark Anayası hazırlamış, çalışma sonrası Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açık mektup yazmıştı. Mektupta, Kültürpark’ta yapılacak her işin, atılacak her adımın takipçisi olunacağı ve yaşamdan yana tüm kararlara destek verileceği belirtilirken, Soyer’in Kültürpark’ın Koruma Amaçlı İmar Planı’na ilişkin açıklamalarının anlaşılmadığına da dikkat çekildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.