enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜBİSAD dijital kapsayıcılık ve güçlendirme çalışmalarına devam ediyor

TÜBİSAD dijital kapsayıcılık ve güçlendirme çalışmalarına devam ediyor
05.02.2025
A+
A-

* Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023‘te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından “iyilik bulaşıcıdır” motivasyonuyla hayata geçirdiği Teknolojik Eğitim Konteyneri/Sınıfı projesi (TEK/TES) kapsamında bugüne kadar Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzincan, Adıyaman, Kilis ve Osmaniye’de toplam 26 TEK/TES faaliyete başladı.

* Dernek olarak bölgede dijital kapsayıcılık, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak üzere harekete geçtiklerini söyleyen TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak, bundan sonraki süreçte de çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu’nun haberine göre, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından üyelerinin ve ekosisteminde yer alan paydaşlarının katkılarıyla başlattığı Teknolojik Eğitim Konteynerleri (TEK) / Teknolojik Eğitim Sınıfları (TES) projesi kapsamında Aralık 2024 itibarıyla 14’ü Hatay, 4’ü Kahramanmaraş, 4’ü Gaziantep, 1’i Adıyaman, 1’i Kilis, 1’i Erzincan ve 1’i Osmaniye’de olmak üzere 26 TEK/TES faaliyete başladı.

3 Dev İsim Amani AI'ın Danışma Kurulunda - Enterprise Next

Deprem felaketinin ardından “İyilik Bulaşıcıdır!” motivasyonuyla üyelerinin desteğiyle hızla harekete geçerek bu projeyi başlattıklarını belirten TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak, “İki yıl önce ne yazık ki ülke tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Bir daha böyle bir acı yaşamamak en büyük dileğimiz. 2023 yılında yaşanan depremlerin ardından dernek olarak bölgede dijital kapsayıcılık, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak üzere harekete geçtik. Bugüne kadar yedi ilde 26 TEK/TES kurduk. Bundan sonraki süreçte de Türkiye genelinde teknolojiye erişimde dezavantajlı bölge ve bireyler için fırsat eşitliği sağlamaya, bilişim sektörünün ortak sesi olarak eğitim altyapı projelerimizle sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ve ülkemizin kalkınmasına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin geleceği teknolojiyle güçleniyor
Her biri ortalama 20 öğrenci kapasitesine sahip teknolojiyle donatılmış mobil veya sabit konumlandırılan TEK ve TES’ler, öğrencilerin teknoloji eğitimlerinin yanı sıra farklı yaş gruplarına çeşitli bilişim, sosyal ve kültürel aktiviteleri, meslek edindirme kursları ve psikolojik destek sunarak “Dönüşümlü Eğitim Merkezi” olarak da kullanılıyor. TEK ve TES’ler teknoloji erişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere masa, sandalye, dolap, yangın söndürme tüpü, dizüstü bilgisayar, klima, jeneratör, 3D yazıcı, projektör ve internet bağlantısı için erişim noktası bulunduruyor. İlave eğitimlerle desteklenen öğrenciler için robotik kodlama ve oyun tasarımı eğitimleri veriliyor.

150 çocuğa robotik kodlama, 50 çocuğa oyun tasarımı eğitimi
Proje kapsamında, 2023 yılında Hatay’da bulunan bir ortaokul ve bir lisede toplam 50 öğrenciye 112 saat boyunca oyun tasarımı eğitimi verildi. Ayrıca 150 çocuğun robotik kodlama eğitimi alabilmesi amacıyla Riders platformuna erişim sağlandı. Bilişim sektöründe çalışan profesyonellerin ve TÜBİSAD üyelerinin kendi ekipleriyle uzmanlık alanlarına uygun gönüllü mentorluk çalışmaları yürütüldü. TEK/TES projesi, afet bölgesine sağladığı katkıyla 2023 Stevie Ödülleri’nde “Organization of the Year – Non-Profit or Government Organizations – Small” kategorisinde “TEK: Action for ICT Educational and Labor Force Demands in Disaster Areas” proje adıyla Bronz ödüle layık görüldü.

Proje, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 4-Nitelikli Eğitim, 8-İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme, 9-Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, 10-Eşitsizliklerin azaltılması ve 17-Amaçlar için Ortaklıklar maddelerine doğrudan uyumlu olarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.