enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis Direktörü’nden istifa kararı

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis Direktörü’nden istifa kararı
24.07.2024
A+
A-

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından mevcut ve eski başkanları korumakla görevli Gizli Servis’in temel misyonunda neden başarısız olduğuyla ilgili yoğun tepki alan teşkilatın direktörü Kimberly Cheatle, istifa edeceğini açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Ağustos 2022’den bu yana Gizli Servis Direktörü olarak görev VOA Türkçe - VOA Türkçe added a new photo.yapan Kimberly Cheatle, artan istifa çağrıları ve tetikçinin Pennsylvania’daki bir açık hava kampanya mitinginde Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’a nasıl bu kadar yaklaşabildiğine dair çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

İstifa çağrılarını başlangıçta reddeden Cheatle, Associated Press (AP) haber ajansına göre bugün personeline gönderdiği bir e-postada istifa kararını açıkladı.
AP’ye göre e-post mesajında, “Güvenlik zafiyetinin tüm sorumluluğunu üstleniyorum” ifadesini kullanan Cheatle, “Son olayların ışığında, müdürünüz olarak istifa etmek gibi zor bir karar verdiğimi üzülerek belirtmek isterim” dedi.

20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks, ateş açtığında eski Başkan’ın konuşma yaptığı sahnenin 135 metre yakınına kadar gelebilmişti. Bunun, İran’dan Trump’ın hayatına yönelik bir tehdit gelmesine ve 13 Temmuz’daki mitingden önceki günler itibariyle eski başkan için ek güvenlik önlemleri alınmasına rağmen nasıl yaşandığı tartışma konusu oldu.

Başkan Biden’dan açıklama

Demokrat Partili Başkan Joe Biden, Cheatle’ın istifa kararıyla ilgili açıklama yaptı. Beyaz Saray’ın yayınladığı açıklamaya göre Biden, “Jill ve ben, Direktör Kim Cheatle’a onlarca yıllık kamu hizmeti için minnettarız. Kendisi ABD Gizli Servisi’ndeki kariyeri boyunca ulusumuzu korumak için özverili bir şekilde çalışmış ve hayatını riske atmıştır. Yönetimimiz sırasında Gizli Servis’e liderlik etme çağrısına yanıt verdiği için kendisine özellikle teşekkür ediyoruz ve ailemize verdiği hizmet için minnettarız” ifadelerini kullandı.

“Kamu hizmetindeki en zorlu işlerden biriyle görevlendirilmiş bir kurumun tüm sorumluluğunu üstlenmek onur, cesaret ve inanılmaz bir dürüstlük gerektirir” diyen Biden, açıklamasında ayrıca 13 Temmuz’da yaşanan, eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili bağımsız incelemenin devam ettiğinin de altını çizdi.

Teşkilatın yeni direktörünün Başkan Biden tarafından atanması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.