enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
16.09.2025
A+
A-

* İstanbul’da gerçekleşen anlamlı, faydalı ve samimi buluşmaya Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ev sahipliğinde “Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı “Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ev sahipliğinde düzenlendi.

  *İşte detayları!…

TÜHA/ TÜRKUAZİnternational News Agency

İSTANBUL, 17 EYLÜL 2025 –İstanbul’da gerçekleşen anlamlı, faydalı ve samimi buluşmaya Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ev sahipliğinde “Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı “Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ev sahipliğinde düzenlendi.

İstanbul’da anlamlı, faydalı ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz yaptı.
Osman Şahbaz konuşmasında, ” Macaristan’la köklü bir dostluğa sahibiz ve yakın iş birliği hâlindeyiz. Türkiye Macaristan arasındaki bağları kuvvetlendirme yolunda önemli mesafe alındı. İki dost ülke arasında 4,45 milyar dolara yükselen karşılıklı ticaret hem büyüklüğü hem de çeşitliliği itibarıyla güçlenen ticari ve ekonomik ortaklığın göstergesi olarak kabul ediyoruz. Macaristan’la ilk etapta ikili ticaretimizde 6 milyar doları yakalamayı hedefliyoruz. 2025 yılı “Türkiye Macaristan Bilim ve İnovasyon Yılı” ilan edildi. Avrupa Birliği üyeliğimiz yolunda en önemli destekçilerimizden biri de Macaristan’dır” dedi.
Türkiye ve Macaristan arasında ilk etapta ikili ticaretde 6 milyar dolar yakalanması hedefleniyor
Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ın akabinde söz Macaristan Ticaret Ataşesi Miklós Bujáky’e verildi.
Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Miklós Bujáky konuşmasına, misafirleri selamlayarak iki dost ülke arasındaki ekonomik, ticari değerleri ve verileri kapsamlı açıklayıcı bilgiler vererek başladı.
Diplomat Bujáky, ”Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ın samimi davetine ve siz değerli dostlarına teşekkür ediyorum, büyük bir memnuniyetle bugün buradayım ”dedi.
Ticaret Ataşesi Miklós Bujáky Sözlerini şöyle sürdürdü, ”Tarım, hayvancılık, enerji, savunma sanayi, küçük ve orta ölçekli işletmeler konularında ortak anlaşmalarımız mevcut, ekonomik ve ticaret ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor.
fahri-konsolosu-osman-sahbaz.jpg
Ekonomik ve ticaret ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor
Ülkelerimiz liderleri tarafından bizlere gösterilen 6 milyar dolarlık ticaret hedefine kararlılıkla ilerlerken ticaret portföyümüzü yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerle çeşitlendirmeyi öncelikli görüyoruz. İki ülke arasındaki iş birliğinin sürdürülmesinin ülkelerimizin temel ulusal çıkarı olduğunu biliyoruz. ”Devler ligi”ndeki Türk savunma sanayisi ile Győr şehrine yakın bir bölgede Nurol Makinenin Macaristan’da ‘Ejder Yalçın’ üretimi gibi projeler, kazan kazan yaklaşımına dayalı ortak iş birliği gerçekleştiriliyor. Türk Macar ilişkileri “geliştirilmiş stratejik ortaklık” seviyesine çıkarıldı.
fahri-konsolosu-osman-sahbaz-1.jpg
Program sonunda müzisyen Aslanbek Sultanbekov bir sürpriz yaparak misafirlere gitar eşliğinde birkaç özgün eserini seslendirdi.
Sonrasında işadamlarının sorularını cevaplayan Ticaret Ataşesi Miklós Bujáky, bana her daim ulaşabilirsiniz, ticari konulardaki sorularınıza cevap vermek için sizlere çok yakınım dedi.
Buluşmaya, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, 25 ve 26. Dönem AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Kazakistan Cumhurbaşkanlığında görevli, Nogay Türkü dombra, kopuz ve gitar sanatçısı, şarkı sözü yazarı, besteci ve müzisyen Aslanbek Sultanbekov eşi film yönetmeni prodüktör Karina Mia Satlykova, Gazeteci Yazar Dostlar Divanı Başkanı Sami Özey, Mimar ve Mühendisler Grubu MMG Genel Başkanı Mimar Yavuz Sarı, Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, İşadamları Mustafa Şahbaz, Fevzi Saruhan, Av. Remzi Yedikardeş, Alican Cebeci, Melik Genç, Aygün Karakaş, Kasım Koç ve Y. Mimar Emrullah Yedikardeş katıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.