enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:16 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
23:07 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
21:37 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
21:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “12 Eylül askeri darbesinin demokrasimize sürülen kara bir leke. Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
19:52 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
07:49 Moskova’da Türk iş dünyası Crocus Expo fuarına katıldı
07:47 Geleceğin sanayisi dijital ve yeşil dönüşümle şekilleniyor
07:38 “İslamî ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze” Konferansı Kapanış Basın Bildirisi
07:35 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den afetzedelere 10 milyon TL destek
07:10 Cevdet Yılmaz: CHP, iç kavgayı toplumun tamamına yansıtmaya çalışıyor
07:05 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) ödül töreni ve sergisi 13 Eylül’de New York’ta
03:37 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
03:30 Serdar Dursun Kocaelispor’a imza attı.
01:39 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:12 Yeni Bir Kocaelispor…
09:48 Gazeteci Veysel Kavrayan’ın babası Özcan Kavrayan vefat etti, Cenazesi Nevşehir’de toprağa verildi.
07:57 AK Parti tarafından “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” başlığıyla başlatılan programlar kapsamında, 54 il ve 584 ilçede vatandaşlarla bir araya gelindi.
07:56 Türkiye’nin 1 Eylül 2025 itibarıyla geldiği genel durum
07:55 CHP’li Belediyelerde yaprak dökümü devam ediyor… Şimdi de bir istifa Beykoz Belediyesi’nden geldi..
07:42 Amerikan ‘Savaş’ Bakanlığı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tiyatro Kooperatifi’nden yaz boyu dayanışma: “Bu Yaz Sahnelerimizi Kapatmıyoruz” kampanyası başlıyor! 

Tiyatro Kooperatifi’nden yaz boyu dayanışma: “Bu Yaz Sahnelerimizi Kapatmıyoruz” kampanyası başlıyor! 
07.06.2025
A+
A-

*Tiyatro Kooperatifi, karşı karşıya kaldığımız ekonomik ve toplumsal zorluklar karşısında sahne sanatlarının birleştirici, iyileştirici ve dayanışmacı gücünü hep birlikte büyütmek üzere “Bu Yaz Sahnelerimizi Kapatmıyoruz” kampanyasını başlatıyor.

* Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan yaz sezonu boyunca, kooperatife dahil tiyatrolar sahnelerini açık tutarak seyirciyle buluşmaya devam edecek ve dayanışmayı büyütecek.  

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

Yolsuzlukla mücadele her kurumun toplumsal sorumluluğuSEZİN BULUM2018'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Haber* Beril Tuncay & Sezin Bulum

İSTANBUL, 07 HAZİRAN 2025 – Marjinal Porter Novelli’den Beril Tuncay &Tiyatro Kooperatifi Sezin Bulum’un haberine göre, Tiyatro Kooperatifi ortaklarının katılımıyla gerçekleşecek kampanya, sahnelerin sadece birer oyun mekânı olmadığı, aynı zamanda bir arada olmanın ve paylaşmanın gücünü hissettiğimiz alanlar olduğu inancıyla hayata geçiyor. 

“1 bilet alana ikinci bilet yüzde 50 indirimli” uygulaması ile seyircilerin tiyatroya erişimini kolaylaştırmak hedeflenirken, kapsayıcılığı artırmak adına Askıda Bilet uygulaması ile de öğrenciler ücret ödemeden oyunları seyredebilecek.

Tiyatro Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve sanatçı Mert Fırat, kampanya hakkında şu sözleri paylaştı: “Sahnelerimiz, yalnızca gösteri alanları değil; umut etmenin, direnmenin, birlikte üretmenin ve dayanışmanın nefes aldığı, yeşerdiği yerlerdir. Bugün karşı karşıya olduğumuz ekonomik ve sosyal zorluklara karşı biz, birlikte üretmeyi, birlikte direnç göstermeyi seçiyoruz.  Bu yaz, sahnelerimizi açık tutarak sadece oyunlar sergilemiyoruz; bir araya gelmenin, paylaşmanın ve geleceğe umutla bakmanın gücünü yeniden inşa ediyoruz. Birbirimizi gözetmenin, imkânlarımızı paylaşmanın, hep birlikte ayağa kalkmanın mümkün olduğunu gösteriyoruz. Kampanya, sadece bir yaz sezonu projesi olmanın ötesine geçerek, sahne sanatlarının sürdürülebilirliği, gençlere ulaşma ve toplumsal dayanışmayı güçlendirme hedefini de taşıyor.”

Tiyatro Kooperatifi, bu dayanışma hareketine katılmak ve katkı sunmak isteyen tüm sanatseverleri tiyatro sahnelerinde buluşmaya davet ediyor.

Detaylı bilgi ve oyun takvimi için: https://tiyatrokooperatifi.org/bu-yaz-sahnelerimizi-kapatmiyoruz/

***

Tiyatro Kooperatifi Hakkında:   

Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan bir sosyal kooperatiftir. Türkiye’deki özel tiyatrolar için 21.yüzyılda dünya standartlarında tiyatro yapabilme alanını tesis etmeyi hedeflemektedir ve ekonomik fayda üretme potansiyeline sahiptir. Özel tiyatroların yaşadığı sorunların çözümü için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, akademi, ulusal ve uluslararası kültür kurumları ile iş birliği yapmakta; bu kapsamda başta ortakları olmak üzere Türkiye çapındaki tüm özel tiyatrolar için çalışmaktadır. Ekonomik, sosyal ve akademik alanda ortağı olan özel tiyatroların kapasitelerini geliştirmek için rehberlik sağlamakta; projeler, kampanyalar, eğitim, webinar, seminer ve çalıştaylar düzenlemektedir. Tiyatro alanıyla ilgili mevzuatta iyileştirme yapmak ve çalışma alanlarına dair farkındalığı artırmak için savunuculuk faaliyetleri yürütmektedir.

Tiyatro Kooperatifi’nin şu anda; Altkat Sanat, Ankara Birlik Tiyatrosu, Apartman Sahne, Asmalı Sahne, Atlas Tiyatro Araştırmaları, Atta Festival, Baba Sahne, Balkonda Sanat, BRC Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu, Craft, DasDas, DerinArt, Diyalog Sanat, Echoes Sahne, EKİP Tiyatrosu, Eylül Sahnesi, Fabrika Sanat, Faraza Tiyatro, Gaca Tiyatro, GalataPerform, House of Performance, IMC Production, Independents Club, ikincikat, istanbulimpro, K! Kültüral Performing Arts, Kadıköy Emek Tiyatrosu, Klan Sahne, Koma, Kumbaracı50, Lavean Sanat Grubu, Levent Üzümcü Tiyatrosu, Mahşer-i Cümbüş, Mam’Art Tiyatro, Mask-Kara Tiyatrosu / Su Gösteri Sanatları, Mesele Kumpanya, NoAct Sahne, Nushu Tiyatro, O SAHNE, oyun atölyesi, Pafta Tiyatro, Peripeti Yapım, Primat Atölye, QPerformans, Reha Özcan Kumpanyası, Sahne3, Semaver Kumpanya, Tatavla Tiyatro, Tatlı Ekşi Tiyatro, Tiyatro 11, Tiyatro 358, Tiyatro Alesta, Tiyatro Amorf, Tiyatro BeReZe, Tiyatro Çocuk, Tiyatro D22, Tiyatro Fil, Tiyatro Mima, Tiyatro Öteki Hayatlar, Tiyatro Pallas, Tiyatro Pangar, Tiyatro Pera, Tiyatro Tiyatral, Tiyatro Yan Etki, Tiyatro Yeniden, Tiyatro.iN, TiyatroDEA, TiyatrOPS, Toy İstanbul, Uygur Sanat Tiyatrosu, Versus Tiyatro, VivusArt, Wise Akademi, Yapıcı Tiyatro, Yolcu Tiyatro, 2383 Yapım’dan oluşan 70’in üzerinde ortağı bulunuyor ve güç birliği her geçen gün artıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.