enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Timur Cihantimur’un kefalet başvurusuna gizlilik kararı

Timur Cihantimur’un kefalet başvurusuna gizlilik kararı
26.06.2024
A+
A-

İstanbul’da 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur ve kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

New York’tan Gazeteci Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre,VOA Türkçe Haberler 11 Eylül En son 20 Haziran’da yeniden hakim karşısına çıkan 17 yaşındaki Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin tutuksuz olarak yargılanması için hazırladıkları kefalet başvurusunu ekleriyle birlikte dava dosyasına ekledi.

Hakim Donald L. Cabell, Cihantimur’un avukatlarının talebiyle dava dosyasındaki kefalet başvuru dilekçesi ve ekleri için de gizlilik kararı aldı.

Cihantimur’un avukatlarından Victoria Kelleher da, mahkemeye sundukları kefalet başvuru dosyası ve ekleriyle ilgili gizlilik kararı alındığını hatırlatarak ek dosyalarda müvekkillerinin kişisel bilgilerinin yer aldığını kaydetti.

Avukat Kelleher, Cihantimur’un hapishane kıyafetiyle çekilen fotoğrafının Türk medyası tarafından ele geçirilip yayınlandığını, bu tür bilgilerin açıklanmasının Cihantimur’un halen bulunduğu Connecticut ve davasının devam ettiği Massachusetts eyalet yasalarını ihlal ettiğini savundu. Avukat Kelleher, kefalet dosyalarıyla ilgili gizlilik kararı alınmasına savcılığın da karşı çıkmadığını belirtti.

“Türk medyası BM kararlarını ihlal etti”

Avukat Kelleher, mahkemeye kefalet taleplerinin kabulü için sunduğu ikinci dilekçede de Cihantimur’un 20 Haziran’da yapılan duruşmasının ardından müvekkilinin içinde bulunduğu özel durumları, sivil hakları ve mahremiyet haklarına yönelik önemli ek ihlaller tespit ettiğini belirtti.

Kelleher, Cihantimur’un kaldığı Manson Gençlik Enstitüsü personeli tarafından çekilen hapishane kıyafetli tutukluluk fotoğrafının, çekildiği tarih bilgileri ve kişisel kimlik bilgileri de dahil, Türk medyası tarafından hukuka aykırı bir şekilde elde edilerek internette geniş çaplı olarak kullanıldığını savundu.

Avukat Kelleher, Türk medyasının Birleşmiş Milletler (BM) yasalarını ihlal ettiğini belirterek, “Türk medyası, Cihantimur’un bu fotoğrafını çok sayıda habere kopyalayarak kullanmıştır. Böyle bir hak ihlali sadece eyaletlerin, devletlerin hukukuna göre suç olmakla kalmıyor, aynı zamanda özgürlüklerinden yoksun bırakılan gençlerin korunmasıyla ilgili alınmış olan BM’nin uluslararası kurallarının da ihlalidir” dedi.

”Cihantimur ceza infaz memuru tarafından sorgulandı”

Avukat Kelleher, 21 Haziran tarihinde müvekkili Cihantimur’un işlediği iddia edilen suçla ilgili bir ceza infaz memuru tarafından sorgulandığını ve suçu gerçekten işleyip işlemediğinin sorulduğunu iddia etti.

Kelleher, “Cihantimur’un avukatı olmadan, ebeveyni veya vasisinin izni olmadan bu şekilde sorguya çekilmesi anayasal yargılanma hakkının ve avukatıyla görüşme hakkının ihlalidir” dedi.

Gazeteci* Can KAMİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.