enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Timur Cihantimur başka bir ceza yerleşkesine naklediliyor

Timur Cihantimur başka bir ceza yerleşkesine naklediliyor
10.07.2024
A+
A-

İstanbul’da 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur ile kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

New York’tan Gazeteci* Can KAMİLOĞLU’nun haberine VOA - TGRT Haber 25 Ocakgöre, Cihantimur’un halen gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakledileceği açıklandı.

“Nakil tarihini avukatlarına bildireceğiz”

Massachusetts Bölgesi Başsavcı Vekilli Joshua S. Levy’nin imzasıyla dava dosyasına eklenen belgede, savcılığın Cihantimur’u halen gözetim altıda tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü’nden çocukların ve gençlerin kaldığı başka bir ceza yerleşkesine nakletme niyetinde olduğu ifade edildi.

Cihantimur’un avukatlarına nakil kararı ve yeni ceza yerleşkesinin adı ile yerinin iletildiği, naklin gerçekleşeceği tarihin de savunma avukatlarına bildirileceği kaydedildi.

“Bilinen ABD cezaevlerinden bir farkı yok”

Cihantimur’u savunan iki avukattan biri olan Victoria Kelleher, kefalet karşılığında şartlı tahliye edilerek iade davasında tutuksuz yargılanmasıyla ilgili yaptığı başvuruda ve duruşmalarda Manson Gençlik Enstitüsü’ndeki olumsuz koşulları aktarmıştı.

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin halen gözetim altında tutulduğu çocuk ceza yerleşkesinde çok zor şartlar altında olduğunu, adeta tecrit içinde bulunduğunu ifade etmişti. Avukatlar, müvekkillerinin kaçma riski olmadığına dair ellerinde kanıtların olduğunu belirterek, Cihantimur’un kefalet karşılığında serbest bırakılmasını talep etmişti.

turkish airlines

Avukat Kelleher, Manson Gençlik Enstitüsü’nün ABD’deki bilinen cezaevi şartlarından farklı olmadığını belirterek, “Şu an içinde bulunduğu şartlarda sivil hakları elinden alınmış ve psikolojisi bozulmuş bir halde. Alması gereken reçeteli ilaçlarına bile ulaşamıyor. Elimizde kaçma veya tehlike riski olmadığına dair açık ve ikna edici kanıtlar var. Kefaletle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Hakim Cabell’in kararı bekleniyor

Cihantimur’un avukatları mahkeme hakimi Donald L. Cabell’e sundukları son dilekçede, kefalet başvurularıyla ilgili hakim kararını beklediklerini belirtmiş, yargı süreciyle ilgili son durumun değerlendirileceği bir duruşmanın da en kısa zaman içinde yapılmasını talep etmişlerdi.

Hakim Cabell, daha önce en kısa zamanda Cihantimur’un kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmasının talep edildiği başvuruyu değerlendireceğini belirtmesine rağmen henüz kararını açıklamadı. Hakim Cabell’in ayrıca Cihantimur’un avukatlarının yaptığı son başvuruda en kısa zaman içinde yeni bir duruşma yapılmasıyla ilgili talebini de değerlendirmesi bekleniyor.

Can KAMİLOĞLU (@cankamiloglu) / X

Gazeteci* Can KAMİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.