enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:48 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
07:25 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
07:23 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
07:08 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
07:06 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:25 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:10 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:06 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
23:10 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:00 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
20:59 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
20:45 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
19:51 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:32 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
19:24 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

The Guardian: Tedarik zinciri sıkıntısının çözülmesi 2 yılı bulabilir

The Guardian: Tedarik zinciri sıkıntısının çözülmesi 2 yılı bulabilir
20.12.2021
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / Koronavirüs salgını, tedarik zincirinin bozulmasına neden oldu. Bu durum, dünya genelindeki enflasyon artışının en büyük nedenlerden biri. Guardian gazetesine göre, tedarik zincirindeki sıkıntı en az 2 yıl daha sürebilir.

Salgın, tüm dünyada tedarik zincirini zora soktu. Salgının başında kapasitelerini azaltan firmalar, talepte artış yaşanınca mallarını tüketiciye ulaştırmakta zorlandı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre uzmanlar, tedarik zincirindeki sıkıntının çözülmesinin 2 yılı alabileceğini söylüyor.

Bu durum, dünya genelindeki fiyat artışının en büyük nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Konteyner gemisi taşımacılığı fiyatları geçtiğimiz yıl, salgının etkisi ile ortalama yüzde 90 arttı.

Koronavirüs tedbirleri tedarik zincirini etkiledi

Kapanma ve kısıtlamalar ise çalışan eksikliğine yol açtı, tedarik zinciri olumsuz etkilendi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sayıda konteyner gemisi limanlarda demirlemiş durumda ya da açıkta limana yanaşmayı bekliyor.

Konteynerler, gemilerden indirilse bile nakliye şoförü yetersizliğinden ürünler dağıtılamıyor.

Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da yaklaşan yıl sonu tatillerinin, tedarik zinciri sıkıntısını daha da derinleştirmesi bekleniyor.

EK Kaynaklar *TRT Haber, Guardian

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Aralık 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.