enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriyeli muhalifler arasında ateşkes sağlandı

Suriyeli muhalifler arasında ateşkes sağlandı
21.06.2022
A+
A-

ŞAM – TÜHA HABER / Suriye’de kendi aralarında çatışan Türkiye destekli muhalif gruplar Ankara’nın arabuluculuğunda ateşkese vardı.

Suriye’de Türkiye destekli muhalifler arasındaki çatışmalarda ateşkes sağlandı.

Suriyeli silahlı grupların temsilcilerinin Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, Suriye Ulusal Ordusu çatısındaki Feylek el Şam, Ahrar el Şam, Ceyş’ül İslam ve Şam Cephesi arasındaki ateşkese Türkiye arabuluculuk etti.

Gruplar arasında geçen Cumartesi günü Halep vilayetine bağlı El Bab kenti yakınlarında yaşanan çatışmalarda en az sekiz kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Çatışmalar, geçmişte El Kaide’ye bağlı olan Heyet Tahrir el Şam’ın Suriye Ulusal Ordusu kontrolündeki bölgelere konuşlanmasına olanak tanımıştı. Bu durum, Heyet Tahrir el Şam’ın, kontrol ettiği bölgeleri İdlib vilayetinden Afrin’e doğru genişletme arayışında olduğu iddialarını da beraberinde getirmişti.

Suriye’nin Türkiye sınırı yakınındaki kuzeybatısı, Esad rejimini devirmek isteyen muhaliflerin elindeki son bölge. Ancak bölgenin kontrolü, cihatçı gruplar ve Türkiye destekli Suriyeli muhalifler arasında bölünmüş durumda.

TRT_Francais_680*100 banner

Suriye’de silahlı muhalif gruplar arasındaki iç çatışmalar bu ülkedeki Esad karşıtı ayaklanmanın başladığı 2011 yılından beri sürüyor. Söz konusu çatışmalar, İran ve Rusya’dan da destek alan Esad rejiminin Suriye’de kaybettiği birçok bölgeyi geri kazanmasını kolaylaştırdı.

Türkiye, Suriye Ulusal Ordusu’nun yardımıyla 2016 yılından beri Suriye’nin kuzeyine dört askeri operasyon düzenledi. Suriyeli muhalif komutanlar son dönemde yeni bir olası operasyon için hazırlıklarını hızlandırdıklarını belirtiyor.

EK Kaynaklar *DW,rtr

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.