enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pınar Gültekin’in katiline “haksız tahrik” indirimi

Pınar Gültekin’in katiline “haksız tahrik” indirimi
21.06.2022
A+
A-

MUĞLA – TÜHA HABER / Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı, ancak cezası haksız tahrik indirimi sonucu 23 yıla indirildi. Diğer beş sanık beraat etti.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan hüküm giyen Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı, ancak cezası haksız tahrik indirimi sonucu 23 yıla indirildi.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar kardeş M. Avcı, anne A. Avcı, baba S. Avcı, boşandığı eşi E. K ve ortağı Ş.G.O’nun ise beraatine karar verildi. Kardeş M. Avcı’nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda cinayetin işlendiği bağ evinde olduğu tespit edilmişti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolmuş, beş gün sonra, 21 Temmuz günü de Gültekin’in kısmen yanmış cesedi ormanlık bir alanda bir varilin içinde bulunmuştu.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Suçunu itiraf etmişti

Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından teşhis edilen şüpheli Cemal Metin Avcı, eski sevgilisi olan 27 yaşındaki Gültekin’i bağ evinde boğarak öldürdüğünü, cesedini varile koyup yaktığını ve üzerine beton döktüğünü itiraf etmişti. Olayla ilgili olarak Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda ise Pınar Gültekin’in diri diri yakıldığı tespit edilmişti.

Savcılık, tutuklu bulunan sanığın “canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme”, tutuksuz yargılanan kardeşi M. Avcı’nın ise “canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Anne A. Avcı, baba S. Avcı, sanık Cemal Metin Avcı’nın eski eşi E. K ve iş ortağı Ş.G.O. hakkında da “suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

TRT_Francais_680*100 banner

Karar yoğun tepkilere yol açtı

Cemal Metin Avcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının “haksız tahrik” indirimiyle 23 yıla indirilmesi ve cinayet yerinde bulunduğu telefon sinyallerinden tespit edilen kardeş M. Avcı ve diğer dört sanığın beraat ettirilmesi, başta Gültekin’in ailesi ve kadın örgütleri olmak üzere yoğun tepkilere yol açtı.

Anne Şefika Gültekin, karar sonrasında yaptığı açıklamada Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı’na seslenerek “Benim kızımı diri diri yaktılar. Hak, hukuk, adalet bu değil. Biz bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Anne Şefika Gültekin
Anne Şefika Gültekin Fotoğraf: DHA

Baba Sıddık Gültekin de, süreçte yaşananlar karşısında sonuca çok şaşırmadıklarını, karşı tarafın maddiyat anlamında çok güçlü olduğunu söyleyerek “Belliydi. Baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum” tepkisini verdi.

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Bugün yargı katliamı oldu. Bu caniye haksız tahrik verdiler… İşkenceyle katledilen kadınlar için neden hala emsal kararlar verilemiyor? Bunu burada bırakmayacağız. İstinaf Mahkemesi’ne, Yargıtay’a gideceğiz” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Kadınlar işkence ile öldürülürken faillere ödül gibi ceza veriliyor. Ayrımcı indirimlere son vereceğiz. Pınar Gültekin İçin Adalet mücadelemize devam edeceğiz” paylaşımında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem de “Bu davada nasıl indirim olur? Ortada işkence var,cinayet var! Canın hiç mi kıymeti yok?” sorusunu yöneltti.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de “Bu davalar aracılığıyla verilen mesaj aslında kadının insan olmadığı, vahşice öldürülebileceği, hatta öldürüldükten sonra bile rahat bırakılmayacağıdır. Kadın düşmanı düzeniniz batsın!” tepkisini gösterdi.

Gazeteci Meral Danyıldız da sanığın mahkemede Pınar Gültekin hakkında ağza alınmayacak laflar ettiğini belirterek “Hiçbir kadının can güvenliği yok! Erkek yargı bizi öldürenleri ödüllendiriyor!!! Pınar’ın ailesi yaşadığı işkenceyle kaldı” paylaşımında bulundu.

EK Kaynaklar *DW

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.