enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:17 Yine Hakem Kararları…!!!
11:01 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
07:37 Koridorun Sahipleri: Trump Rotası ile Kim Kazandı?
07:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
07:31 Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, 8 yıl önce yapımı yasaklanan stüdyo daire dönemi yeniden başlıyor
07:25 Yeni Suriye’de Şam Yönetimi; Uzlaşacak mı, Egemen mi olacak?
07:05 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
07:01 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), Bosna Hersek’te Düzenlenecek
03:00 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
02:27 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
07:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecimizle inşallah bunu yeni bir safhaya taşıyoruz”
06:04 AK Parti Kongre Merkezi’nden, partinin 24. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’ndan notlar!
03:26 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından Sivas’ta üretilen “Askeri Tank Taşıma Vagonu Teslim Töreni”nde konuştu…
03:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘İnsanlığın Vicdanı Gazze’de Sınanıyor’ makalesi
02:32 Memurun toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
21:59 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki lider arasındaki temasların toplamda en az 6–7 saat sürebileceğini açıkladı.
21:46 Gazeteci Napolitano, Putin-Trump görüşmesini değerlendirdi: ‘Putin üstün konumda’
14:52 Macron’un Eylül’deki BM Genel Kurulunda Filistin’i tanıyacağını açıklaması Trump’ın küçümsediği gibi “ağırlığı olmayan bir söz” …
14:47 Amerikan Kamuoyu İsrail Aleyhine Dönüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sunay Akın 13 Mayıs’ta Hollanda’da…

Sunay Akın 13 Mayıs’ta Hollanda’da…
12.05.2022
A+
A-

AMSTERDAM – TÜHA HABER / Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, 13 Mayıs Cuma akşamı, Eindhoven yakınlarındaki Veldhoven’de bir gösteri sunacak.

‘BU GÖSTERİYİ KAÇIRMAYINIZ!’

İlhan KARAÇAY

Ünlü sanatçı yeni oyununda, işgal yıllarının İstanbul’undan, bir doktorun salgın hastalıkla mücadelesinden, tıp fakültesinin çiçeklerinden bir yastığa işlenen şiire kadar uzanan hissi konuları canlandıracak.

Son 100 yılda Türkiye ve tarihçesi ile ilgili anektodları ve hikâyeleri kendine has sunumu ile canladıracak olan Sunay Akın’ın bu gösterisini kaçırmayın.

Sunay Akın ile Yüz Yüze----

Hollanda’da sigortacılık alanında başarılı faaliyetlerde bulunan Ömer Özkür tarafından organize edilen YÜZ YÜZE adlı gösteri, saat 20.00’de Theater de Schalm salonunda gerçekleşecek.

Biletleri,
https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_schalm/addtickets?event=709151231815#!/addtickets linkinden temin edebilirsiniz.

OZQUR KODU ile indirimden yararlanabilirsiniz.

Vikipedi’de Sunay Akın

kişi, adam, şeritli, erkek içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Şükrü Sunay Akın, (d. 12 Eylül 1962, Trabzon), Türk şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu.

12 Eylül 1962 tarihinde Trabzon‘un Merkez ilçesinde doğdu.[a] Ailesi, onun daha iyi eğitim görebilmesi için, 10 yaşındayken İstanbul‘a taşındı. Lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fiziki Coğrafya Bölümünden mezun oldu.

İlk şiirini, kendi anlattığına göre yedi yaşında, anne ve babasının odasında bulunan elbise gardırobundaki boş duran tek askılığa yazar ve “Üşümüyor musun?” diye sorar ona. İlk şiir kitabı 1989’da “Makiler” adıyla yayımlanır. Adını Cemal Süreya’nın koyduğu bu kitabı “Antik Acılar”, “Kaza Süsü”, “62 Tavşanı” izler. Arkadaşlarıyla birlikte 1989’da Yeni Yaprak şiir dergisini, 1990’da Olmaz şiir dergisini çıkarır.

1987 yılında “Noktalı Virgül” adlı dosyasıyla Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü alır. 1990 yılında ise Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü‘nü [3][4] şiiri ile kazanır.

Anlık ilhamlara dayanan ve genellikle kısa olan şiirleri, Orhan Veli‘nin şiirindeki bazı özellikleri günümüzde sürdüren bir yapıya sahiptir. Ayrıca, bu tür şiirlerde genellikle rastlanmayan, yumuşak, lirik bir tonu vardır. Şiirlerinde özellikle ince yergi ögelerini kullanmadaki rahatlığı ile dikkat çeker. Cemal Süreya‘nın etkisinde sürdürdüğü şiirlerde, dil oyunlarına dayalı yoğun bir alaycılık ve şaşırtma; çocuklar ve hüzünle birlikte şairin ilgi ve duyarlılığını göstermektedir.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde ders verdi. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde 5 yıl boyunca hem ders verdi hem ders aldı. Bu deneyimin de yardımıyla, tek kişilik oyunlar hazırlayıp oynamaya başladı. Türkiye‘nin çok sayıda merkezinde ve yurt dışında (FrankfurtNürnbergLondra) sayısız kez tek kişilik oyunlarını sergiledi. Hâlâ İki Kitap Bir Heves adlı gösterisini sunmaya devam etmektedir.

istanbul Oyuncak Müzesi Nerede Ve Giriş Fiyatları - Göztepe / İstanbul

23 Nisan 2005 tarihinde 11 yıldır dünyanın dört bir yanından topladığı oyuncaklarla, yıllardır hayalini kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesini Göztepe, İstanbul‘da ailesine ait dört katlı tarihî bir konakta açtı.

Sunay Akın ve Oyuncak Müzesi | derKi.com

Müze, Türkiye’de türünün ilk ve tek örneği olup, Avrupa Konseyi‘ne bağlı Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından verilmekte olan Avrupa Yılın Müzesi Ödülü‘ne 2010 yılı için aday olmuştur. 2015 yılında ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen 5. Kristal Ağaç Ödül Töreni’nde “Kültür Sanat Sektörü Yılın Girişimcisi” ödülünü almıştır.[5]

Şairleri tanıyalım: Sunay Akın kimdir ve şiirleri - Milliyet Çocuk

TRT 2 ve CNN Türk‘te “Stüdyo İstanbul”, “İzler”, “Akşama Doğru”, “5N1K” gibi kültür sanat programları ve belgeseller hazırlayan ve bunlara katkıda bulunan Sunay Akın, TV8‘de de “Gezgin Korkuluk” ve “Mahya Işıkları” adlı programları hazırlayıp sundu.

Yaşam Radyo, Radyo Kent ve Best FM‘de radyo programları yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezinde öğretim görevlisi olarak ders verdi.[6] Atv‘de Hıncal UluçHaşmet Babaoğlu ve Nebil Özgentürk ile birlikte “Yaşamdan Dakikalar“da yer aldı. Skyturk360‘ta “Hayat Deyince” programını sunmuştur.

Yayımlanmış Kitapları

  • Hayal Kahramanları (2015)

  • Geyikli Park (2013)

  • Bir Çift Ayakkabı (2011)

  • Çorap Kaçığı (2010)

  • Ay Hırsızı (2009)

  • Tuncay Terzihanesi (2007)

  • Kule Canbazı (2004)

  • Kırdığımız Oyuncaklar (2003)

  • Onlar Hep Oradaydı (2002)

  • İstanbul’da Bir Zürafa (2001)

  • Önce Çocuklar ve Kadınlar (2000)

  • Ayçöreği ve Denizyıldızı (2000)

  • Kız Kulesi’ndeki Kızılderili (2000)

  • Antik Acılar (1999)

  • Makiler (1999)

  • 62 Tavşanı (1998)

  • Kırılan Canlar (1997)

  • İstanbul’un Nazım Planı… (1996)

  • Kaza Süsü (1996)

  • Makiler (1996)

  • Antik Acılar (1995)

  • Küçük Asker…Küçük Asker… (1995)

  • Veşaire…Veşaire (1994)

  • Şairler Matinesi (1993)

  • Şiir Cumhuriyeti (1993) – Safa Fersal ile birlikte

  • Şiir Ülkesi (1993)

  • Şiirli Yastık (2021)

  • Geyikli Park (2013)

Şiirlerinden Bazıları

  • Ayrılık

  • Çukur

  • Dudak Payı

  • Beceriksiz

  • Asansör

  • Alacak

  • Ama Ölüm

  • Beyaz Adam

  • 62 Tavşanı

  • Aile Boyu

  • Barış

  • Bulut

  • Antik

  • Böcek

  • Bir Araya

  • Ayna Oyunu

  • Alfabe

  • At Kokusu

  • Beyazperde

  • Beyaz

  • Kova Kaleci (Sivas Katliamı anısına)

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.