enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:47 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Stoltenberg: Korona güvenliği etkileyebilir

Stoltenberg: Korona güvenliği etkileyebilir
17.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, korona salgınının NATO üyelerinin güvenliğini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,NATO’ya üye 30 ülkenin savunma bakanları dün video-konferans yoluyla düzenlenen toplantıda korona krizinin olası etkilerini görüştü.

Zirve sonrası yaptığı basın açıklamasında salgının uzun vadeli etkileri konusunda uyarıda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, salgının jeopolitik etkilerinin mühim olabileceğini ve uzun vadede ittifak üyelerinin güvenliğini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Stoltenberg, bazı NATO üyelerinde beklenen ekonomik daralmanın bu ülkeleri korumasız bırakabileceği ve aynı zamanda kritik önemdeki altyapı işletmelerinin satılmasına yol açabileceğini söyledi.

Stoltenberg bunun da uzun vadede bu ülkelerin güvenliklerini ve krizlerle başa çıkma becerilerini etkileyebileceğini dile getirdi.

“Sağlık krizi güvenlik krizine dönüşmemeli”

Salgınlara karşı daha hazırlıklı olmak ve enerji tedariği gibi kritik endüstrilerin korunması gerektiğini belirten Stoltenberg, sağlık krizinin bir güvenlik krizine dönüşmesinin engellenmesi çağrısında bulundu.

Stoltenberg, “Daha güvenli altyapı, daha güvenli telekomünikasyon ve kriz dönemlerinde işlevini sürdürebilen hükümetler, tüm bunlar sivil toplum için ve askeri açıdan da hazır olmamız için büyük önemi olan konular” diye konuştu.

Ülke ismi vermeyen Stoltenberg’in Çin’in ya da diğer üçüncü ülkelerin NATO ülkeleri için önemli olan telekomünikasyon ya da enerji şirketlerini satın almaya çalışabileceğini kastettiği tahmin ediliyor. 

“Terör grupları cesaretlenebilir”

Covid-19 salgını ile güvenlik tehditlerinin azalmadığını da söyleyen Stoltenberg, aksine potansiyel düşmanların durumdan faydalanmak isteyebileceğini belirtti.

Irak ve Afganistan’da durumun kırılgan olduğunu ve Rusya’nın askeri faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken NATO Genel Sekreteri, terör gruplarının cesaretlenebileceği konusunda da uyardı.

sampiyon banner

“NATO müttefikleri hayat kurtarıyor”

NATO üyesi ülkelerin ordularının salgında verdiği desteğe de değinen Stoltenberg, ordulara ait uçaklarla en az 100 sefer yapılarak ihtiyaç duyulan ülkelere tıbbi malzeme ve sağlık personeli ulaştırıldığı bilgisini aktardı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Ankara’dan video-konferans ile NATO savunma bakanları toplantısına katıldı. Akar Türkiye’de alınan koronavirüs önlemlerine ve müttefik ülkelere yapılan yardımlara değindi.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.