enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sosyal medya şirketlerine 30’ar milyon lira ceza

Sosyal medya şirketlerine 30’ar milyon lira ceza
12.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’de temsilcilik açmayan sosyal ağ sağlayıcılarına 30’ar milyon TL daha ceza kesildi. Şirketler 30 gün içinde temsilci atamazsa reklam alamayacak.

Türkiye’de 1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası uyarınca Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya şirketlerine 30’ar milyon lira daha ceza kesildi.

Sosyal medya yasası olarak da bilinen, “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”a rağmen Türkiye‘de temsilcilik açmayan yabancı ağ sağlayıcılarına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 4 Kasım 2020’de 10’ar milyon lira para cezası kesilmişti. Bu kapsamda Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube, TikTok, Pinterest, LinkedIn ve Dailymotion şirketlerine para cezası uygulandı.

Bu şirketler ikinci para cezasının ardından 30 gün içinde Türkiye‘de temsilcilik açmazlarsa reklam yasağı ile karşı karşıya kalacaklar. Böylece Türkiye’de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişiler ilgili sosyal medya şirketlerine reklam veremeyecek. Durumun devam etmesi halinde ise yüzde 90 bant daraltılması uygulanacak.

Yasanın 1 Ekim’de yürürlüğe girmesinden sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu şirketlere temsilcilerini belirlemesi için 2 Kasım’a kadar süre vermişti.

Facebook Türkiye’ye temsilci atamayacağını açıklamış, Rusya merkezli sosyal ağ sağlayıcısı VK ise ilk temsilciyi atamıştı.

Sosyal Medya Yasası, ülke genelinde günlük 1 milyondan fazla erişimi olan Twitter, Facebook, Instagram ve TikTok gibi yabancı sosyal ağ medya kuruluşlarına Türkiye’de temsilcilik açma zorunluluğu getiriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.