enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
17:23 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
14:20 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Soru çalıp ‘hediye’ etmişler

Soru çalıp ‘hediye’ etmişler
17.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / FETÖ’nün kamu kurumlarına giriş sınavı sorularını örgüt mensuplarına “hediye” adı altında verdiği ve soruları vermeden önce özel bir metin üzerinden yemin ettirdiği ortaya çıktı. Sözde yemin “hırsızlık yemini” olarak kayıtlara geçti.

Kemal Gümüş
TRT Haber : Kemal Gümüş

Yıllarca çaldıkları sınav soruları ile kamu kurumlarına sızdılar. Çaldıkları soruları ise “hediye” adı altında örgüt mensuplarına verdiler. Hırsızlıklarının ortaya çıkmaması için çok sıkı tedbirler uyguladılar. Bu tedbirlerden biri de örgüt mensuplarına özel bir metin üzerinden yemin ettirmek.

TRT Haber, FETÖ’nün kamu sınav sorularını nasıl çaldıklarını ve örgüt mensuplarına nasıl dağıttıklarına dair detaylara ulaştı.

Şırnak’ta tespit edildi

Şırnak Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Elazığ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna Abdil K. isimli FETÖ  mensubunun sızdırıldığını tespit etti.

Şüpheli Abdil K.’nın 2010-2011 KPSS  sorularını çalanlardan olduğu belirlendikten sonra gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde ele geçirilen SD kartında yapılan incelemelerde çeşitli örgütsel talimatların yer aldığı görüldü.

Sözde sorumluya verilen talimatlar

FETÖ’nün sözde sorumlularından olduğu öğrenilen Abdil K’nın üzerinden çıkan deliller arasında şunlar yer aldı:

“FETÖ mensuplarına verilmek üzere çalınan sınavlara yönelik talimat ile soru verilen örgüt mensuplarına ettirilen yemin metni.”

İncelenen talimatlarda FETÖ’nün çaldığı sınav sorularının örgüt mensuplarına nasıl ve ne şekilde verileceği de anlatılmış.

Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu

[Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu]

Soruları böyle dağıtmışlar

FETÖ sivil sorumlularından Abdil K. üzerinden ele geçirilen talimatlar, “Abiler hediyenin bu sene belli bir kısmı var. Muhataplar ‘Ancak bu kadar olabildi’ diyorlarmış. Artık hayırlısı” diye başlıyor ve sınav sorularının ne şekilde örgüt mensuplarına verileceği anlatılıyor.

Buna göre, FETÖ’nün çalınan soruların örgüt mensuplarına verilmek üzere sivil yöneticilere verdiği talimatlar şöyle:

1- “Hediye” kesinlikle yeminle verilecek.

2- Dijital veya çıktı verilebilir. Fakat kendileri çıktı alamayacaklar, çıktıları biz alıp vereceğiz.

3- Öğrenci (asker, polis, hâkim, savcı vb…) eşleri kesinlikle bizim evlerimizde çalışacak.

4- Cevap anahtarlarının bazılarında şıkkın sonuna küçük yıldız konulmuş, bazılarında ise şıkkın sonuna + atılmıştır.

5- Kitapçık üzerinde mutlaka işlem yaparak çözülmesi tembihlenmeli.

6- Sınav öncesi internetten sorularla ilgili asla bir arama yapılmamalı, bu çok iyi tembihlenmeli.

7- Telefonda konuşma olmamalı.

8- İşlem bitirildikten sonra gerekli kişilerce geri dönüşüm yapılacak.

Hırsızlık yemini

FETÖ’nün “hediye” adı altında çeşitli kurumlara giriş sınav sorularını verirken mensuplarına yemin ettirdikleri ve bu yeminini metne döktükleri de belirlendi. İşte o yemin metni:

“Bugün aldığım bu hediyeyi, annem, babam, kardeşim, akrabalarım, en yakın arkadaşlarım, hizmetteki abilerim, ablalarım ve hiç kimse ile konuşmayacağıma, ima dahi etmeyeceğime yazılı görsel paylaşmayacağıma, olumsuz bir durumda bana söylenen şekilde davranacağıma ve sadece hediyeyi aldığım kişiye bildireceğime Kur’a-nı Kerim başta olmak üzere mukaddes bildiğim bütün değerler üzerine ‘Vallahi Billahi Tallahi’ yemin ederim.”

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.