enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Siber güvenlik uzmanları, bulutlardaki yanlış yapılandırmaların keşfedilmesinde önemli rol oynuyor

Siber güvenlik uzmanları, bulutlardaki yanlış yapılandırmaların keşfedilmesinde önemli rol oynuyor
06.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Açıklanan yeni bir rapora göre buluttaki yanlış yapılandırmaların yüzde 62’si hackerlar bulmadan önce siber güvenlik uzmanları tarafından raporlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın edindiği bilgiye göre, Platformunda 1000’den fazla bağımsız siber güvenlik uzmanı bulunan BugBounter.com, sistemleri beyaz şapkalı hackerlara denetletmenin önemine dikkat çekiyor.

Şirketlerin güvenlik açıklarını denetleme, bulma ve doğrulama ihtiyacını bünyesindeki 1000’in üzerinde bağımsız araştırmacıyla hızlı ve güvenilir bir şekilde karşılayan BugBounter.com, güvenlik ekiplerinin uzun zamandır gündemindeki bir konu olan buluttaki yanlış yapılandırmaları tespit etmek isteyen şirketlere siber güvenlik uzmanlarının sağladığı faydanın altını çiziyor.

Buluttaki yanlış yapılandırmaların çoğunluğu siber güvenlik araştırmacıları tarafından bulundu
2021 Cloud Misconfigurations Report araştırmasına göre 2020’de doğrudan buluttaki yanlış yapılandırmadan ötürü gerçekleşen 121 veri ihlalinin yüzde 62’si, beyaz şapkalı hacker olarak tanımlanan siber güvenlik uzmanları tarafından keşfedildi ve böylece kötü niyetli hacker’ların sömürmesinin önüne geçildi.

Siyah/Gri şapkalı hackerlarla benzer becerilere sahip olan ancak iyi niyetiyle ve etik çizgide kalmasıyla temelden ayrılan bu uzmanlar, bir güvenlik açığı bulduğunda bunu o şirkete raporlamayı ve açığın kapatılması için aktif rol almayı tercih ediyor.

Murat Lostar : Üniversiteler Siber Güvenliğe, Serbest Pazar Ekonomisi Olarak Bakıyor - 5 - Türk İnternetBugBounter.com Kurucu Ortağı Murat Lostar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Siber saldırganlarla benzer yeteneklere sahip olan ancak interneti daha güvenli bir ortam haline getirmek için çalışan siber güvenlik uzmanları, şirketlerin varlığından haberdar olmadığı açıkları bu saldırganlardan önce keşfetmek için çalışıyor. Beyaz şapkalı hackerlar, bir güvenlik açığı tespit ettiğinde ilgili şirkete bildirmek istiyor ama iletişime geçebilecek birisini bulamıyor. Bulgusunu iletmekte zorlanan araştırmacıların yarısı da vazgeçiyor.  BugBounter olarak şirketlerle bağımsız siber güvenlik uzmanlarını bir araya getiriyoruz. Güvenlik yapılarını doğru şekilde denetleyerek güçlendirmek isteyen şirketler veya kurumlar, siber saldırganların sömürebileceği potansiyel ve henüz bilinmeyen açıkları gidermek için en etkili yöntemlerden birisi olan bug bounty (ödül avcılığı) programlarını tercih ederek sistemlerini olası bir siber saldırıya karşı en uygun maliyetle, en yetenekli kişilere 7/24 denetletebiliyor. BugBounter olarak ülkemizde öncülük ettiğimiz bu çalışma modeli sayesinde şirketler sadece deneyimli uzmanlar tarafından varlığı onaylanmış güvenlik açıkları için ücret ödüyor. Böylece hem parası hem de zamanı boşa harcanmıyor. Şirketler vereceği ödülü, programın takvimini ve kapsamını kendi belirleyebildiği için sistemlerinin güvenliğini o anki bütçelerine ve iş planlarına uygun olarak kontrol ettirebiliyor. Platformda kayıtlı güvenlik araştırmacıları, buldukları zafiyetleri raporladıktan sonra yetkili ekiplerimiz kısa sürede doğrulama süreçlerini tamamlıyor, önemine göre derecelendiriyor ve şirketin belirlediği güvenlik ekiplerine raporları tek tek iletiyor.”

Kaynak:
https://www.darkreading.com/cloud/researchers-play-leading-role-in-detecting-cloud-misconfiguration

HABER : Sezin BULUM                &                      Önder KALKANCI, İstanbul

***
BugBounter hakkında 
Bağımsız araştırmacıların niteliksel ve niceliksel açık keşfetme gücünü doğrulama süreçlerinden geçirerek sunan BugBounter, hacklenmeyen bir dünya vizyonuyla siber güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekosistem kurmaktadır. Şirketlerin kendilerini siber saldırılara karşı güçlendirmesini sağlayan BugBounter, tüm süreci hem firmalar hem de araştırmacılar için demokratikleştiren tek platformun geliştiricisidir. https://bugbounter.com

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.