enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nden Türkiye’nin Sesi Partisi’ne itiraz

Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nden Türkiye’nin Sesi Partisi’ne itiraz
21.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

İSTANBUL – TÜHA HABER / Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak üzere eşitlik ve dayanışma değerlerini savunan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin Sesi Partisi’nin logo ve marka kullanımının marka hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle itirazını bildirdi. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“SES Derneği, toplumsal kalkınma ve refah için öncelikle sivil toplumda ve tüm alanlarda mücadele veren Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarındandır. Derneğimiz tüm mecralarda ‘SES’ olarak biliniyor ve tanınıyor. SES markasını özellikle anlamı nedeniyle tercih ettik; toplumda dayanışma ve eşitlik mücadelesi veren kesimlerin SES’i olmayı amaçladık. Kadından Kadına SES, Kadının SES’i, SES Mentorluk Yürüyüşü, SES’li Düşünüyorum, SES Talks, SES Yılın Kadınları Zirvesi isimli projelerimiz başta olmak üzere SES ifadesini tüm faaliyet alanlarımızda kullanıyoruz. Türkiye’nin Sesi Partisi ise amblemde kısaltma olarak TSP yerine SES ibaresini, üstelik neredeyse derneğimizle aynı fontta kullanıyor. Bu durum iki kurum arasında ister istemez organik bir ilişki olduğu yanılgısına neden olacak ve toplum nezdinde karışıklık yaratacaktır. Tarafların faaliyet, proje ve uygulama alanları benzerdir. Kaynakları aynı, SES ibaresi altında birleşmiş iki farklı yapı zannedilerek de meydana gelebilecek iltibas tehlikesi her iki kurum bakımından da sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla SES ibaresinin partinin adı olarak kullanılmasının önlenmesini istedik.” HABER : Ulaş Dağlıoğlu  SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği hakkında    SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak üzere çalışır. Aktif yurttaşlık temelinde eşitlik ve dayanışma değerlerini savunur ve bu doğrultuda da projeler geliştirir. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere kadının bütünsel olarak ama özellikle de kamusal alan ve politikada güçlendirilmesini önceliklendirir. Sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği başta olmak üzere, kamusal ve toplumsal sorunların çözümü için genç kadın liderlerin öne çıkmaları için çaba harcar. Kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdürmek üzere SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu adlı dijital kadın haber sitesini yayınlamaktadır.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.