enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şehit Gaffar Okkan’ın 21’inci ölüm yıl dönümü

Şehit Gaffar Okkan’ın 21’inci ölüm yıl dönümü
24.01.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Diyarbakır’ın “Gaffar Baba”sı olarak anılan, hizmetleriyle gönüllerde taht kuran ve 21 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan unutulmadı.

Ali Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya Hendek’te dünyaya geldi. 30 Eylül 1970’te Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973’te Polis Akademisi’nden mezun olup, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne komiser yardımcısı olarak atandı.

Çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra 1983 yılında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlayan Okkan, 1985’te ise şube müdürlüğüne terfi etti. 1986’da Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı ve 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

6 Aralık 1993’te 1’inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi edip, Kars Emniyet Müdürü olarak ataması yapılan Ali Gaffar Okkan, 18 Kasım 1997’de ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevine başladı.

Şehit Gaffar Okkan'ın 21'inci ölüm yıl dönümü

24 Ocak 2001’de saat 17.40 sularında Valilik binasına doğru giden Okkan, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda kurulan pusuda şehit oldu. Polisler Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da bu hain saldırıda şehit düştü.

Diyarbakır’ın “Gaffar Baba”sı

Görev yaptığı süre boyunca birlik ve beraberliği pekiştiren, kentteki huzuru en üst seviyeye çıkaran Okkan, hayırseverlerden topladığı yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Kadın polisler, Diyarbakır’da ilk kez onun emriyle trafiği yönetti. Gençleri terör örgütlerinden ve uyuşturucu şebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendiren Okkan, amatör spor kulüplerine de malzeme yardımı yaptı.

Diyarbakırspor’un 1. Lig’e (Süper Lig) yükselmesi için uğraş veren Okkan, yoğun mesaisine rağmen adeta bir kulüp yöneticisi gibi çaba gösterdi. Taraftarların maç öncesinde büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Okkan, dönemin yönetimi tarafından kulübün “onursal başkanı” ilan edildi.

Yaptığı tüm bu çalışmalarla Diyarbakırlıların sevgi ve saygısını kazanan Okkan, bölgede “Gaffar Baba” olarak anılmaya başlandı.

Diyarbakır Emniyet’i onu unutmadı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 24 Ocak 2001’deki hain saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy’u unutmadı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Ocak 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.