enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Skora Aldanmayın!…
08:40 Türkiye’nin ilk İklim Kanunu’yla yenilenebilir enerji sektörünün finansal teşviklere erişiminin artması bekleniyor
07:51 “Krizde Büyümenin Anahtarı: Anlam, Veri ve Esneklik”
07:48 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), Konsolosluklara Co-Matching daveti
07:47 Genç KADEM Eğitim Kampı Kocaeli’de Gerçekleşti
07:46 Ümmet, mezhep ve rejim üçgeninde İran’ın bölgesel hedefleri
07:39 Kültürel üretim, ekonomik krizden payını aldı. TÜİK verilerine göre 15 yaş üstü nüfusun yüzde 73’ü kitap okuyamıyor…
07:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki oldu
07:29 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Flash Haber TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.
07:15 Çar’a Alaska’yı Osmanlı sattırdı
07:11 Orman Yangınlarında Son Durum Ne?
07:09 Otelcilik sektöründe kadın istihdamını artırmak için Protel TechWomen Akademisi hayata geçiyor
07:05 Gül KABACAOĞLU’nun yazısı: Yine Diploma Yine Kriz!
03:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i andı
03:32 Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili bugün Türkiye’ye gelecek
03:10 Erdoğan, “BM”in kendisine yüklenen görevleri yerine getirmeye devam edebilmesi için ciddi bir reforma ihtiyaç duyulduğu aşikardır”
00:46 Rotterdam’da kadın cinayetlerine karşı tarihi protesto yürüyüşü…
00:30 GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret etti…
23:20 Cevdet Yılmaz: Üretimi ve ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz
22:32 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Satterfield’den Türkiye Dahil 5 Ülkeye Ziyaret

Satterfield’den Türkiye Dahil 5 Ülkeye Ziyaret
26.01.2022
A+
A-

WASHINGTON – TÜHA HABER / ABD’nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Büyükelçi David Satterfield; Kenya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve İsrail’i 24 Ocak ve 4 Şubat tarihleri arasında ziyaret edecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Satterfield’ın ziyareti sırasında Sudan’da sivil demokratik yönetimi teşvik etmek, Afrika Boynuzu’nda barış ve refahı desteklemek için hükümet yetkilileriyle ve diğer ilgili taraflarla biraraya geleceği belirtildi.

Satterfield’ın ziyareti Suudi Arabistan, Sudan ve Etiyopya’ya Afrika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Molly Phee ile birlikte Afrika Boynuzu’nda demokrasi, barış ve refahı ilerletmek amacıyla yaptığı temasların ardından geliyor.

Sudan’da ordunun 25 Ekim’de yapılan askeri darbenin ardından düzenlenen protesto gösterilerini bastırmak için güç kullanması sonucu 70’ten fazla sivil hayatını kaybetti 2 binden fazla kişi de yaralandı.

Sudan’daki askeri darbe Batı’nın tepkisini çekmiş, Batılı ülkeler Sudan’ın büyük ihtiyaç duyduğu mali yardımları dondurduklarını açıklamıştı. Phee ve Satterfield, yardımların ancak sivillere karşı şiddetin son ermesi ve siviller liderliğinde bir hükümetin kurulması durumunda yeniden başlatılacağını belirtmişti.

Amerikalı temsilciler, Sudan’da siyasi geçiş sürecini ilerletmekte ve şiddeti sonlandırmakta başarısız olanları sorumlu tutmak için adımlar atılacağını kaydetmişti.

Sudan’da Ekim ayında yapılan askeri darbe 2019’da çıkan ayaklanmanın ardından eski lider Ömer El Beşir’in devrilmesiyle başlayan ve demokratik seçimlere gitmesi umulan siyasi geçiş sürecini baltalamış oldu.

Etiyopya’da ise federal hükümet güçleriyle Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında 14 aydır süren çatışmalar milyonlarca kişinin yerlerinden olmasına ve kıtlığa neden olarak Afrika’nın en kalabalık ikinci ülkesini bölünmenin eşiğine getirmiş durumda.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.