enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Şangay’da toplu Covid-19 testi için milyonlarca kişi eve kapatıldı

Şangay’da toplu Covid-19 testi için milyonlarca kişi eve kapatıldı
13.06.2022
A+
A-

PEKİN – TÜHA HABER / Çin’in finans merkezi Şangay’da hafta sonu kitlesel Covid-19 testi için milyonlarca kişi eve kapatıldı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews’den kaynaklı haberine göre,Yaklaşık 25 milyonluk kentin 16 ilçesinin 14’ünde test yüzünden vatandaşların hafta sonu dışarı çıkmasına kademeli olarak izin verilecek.

Kentte iki ay süren kısıtlamalar 1 Haziran’da kaldırılmıştı.

Bununla birlikte Şangay kentinde yaşayanlar, yine önlemler çerçevesinde alışveriş merkezleri, bürolar ve toplu taşıma hizmetlerini kullanabilmek için son 72 saat içinde yapılmış test sonuçlarını göstermek zorundalar.

Test sonuçlarını göstermek için kentte yaşayanların uzun süre kuyruklarda beklemesi tepkilere yol açıyor.

Çin’de anakarada 9 Haziran günü 151 vaka görüldüğü açıklanmıştı.

Başkent Pekin’deki iki büyük mahallede tespit edilen Covid-19 vakası yüzünden perşembe günü eğlence merkezlerine ve internet kafelere giriş yasaklandı.

Dünya Bankası uyardı

Dünya Bankası, Covid-19’un Omicron varyantının neden olduğu salgın dalgalarının ve buna karşı alınan karantina önlemlerinin, Çin’in ekonomik toparlanmasını bozduğu uyarısında bulunmuştu.

Banka, Çin ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı raporunda, Omicron varyantının neden olduğu birden fazla salgın dalgasının ve buna karşı alınan karantina önlemlerinin, Çin’in büyüme normalleşmesini kesintiye uğrattığı uyarasını yaptı.

Raporda, ülke ekonomisinin salgınının neden olduğu ekonomik hasarı yansıtarak, bu yıl yüzde 4,3 ve gelecek yıl yüzde 5,2 büyümesinin beklendiği kaydedilmişti.

Şangay’da toplu Covid-19 testi için hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.