enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Yerleşkesi Açılış Töreni’nde konuştu…
22:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkı geleceğe güven ve umutla bakmayı herkesten çok hak etmektedir”…
19:23 Araştırmacı Gazeteci Enver Everdi’nin eşi Hüsna Everdi hayatını kaybetti…
14:46 Kuruluşunun 85. yılında Köy Enstitüleri…
14:29 Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmaraereğlisi’nde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremi değerlendirdi…
09:10 Afetten İhyaya Deprem Bölgesinde İki Yılın Muhasebesi…
09:00 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
08:49 “Yılın En İyi Televizyon Habercisi”Ödüllü gazeteci Ayşegül Ekinci, dünyayı dolaştı. Bu süreçte ise yaşam, varoluş ve ölüm konularında araştırma yapıp kitap yazdı….
08:44 İtalya’yla Yakalanan Pozitif İvme ve Avrupa’ya Yansıması
08:15 Türkiye, terör örgütleri DEAŞ ve PYD/YPG’yi hedef alarak başlattığı Zeytin Dalı harekatı…
08:00 Trump’ın İlk 100 Günü…
07:39 Jeofizik Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Avcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçeler kırmızı alarm bölgesinde yer alıyor”…
07:35 Durumdan Vazife Çıkaramayanlar Rahatsız!…
07:21 Halkı Kaybeden Sol, Kimi Kazandı?
07:09 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası’nın Haziran ayında Meclis’e sunulacağını açıkladı…
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SAHA İstanbul Haber Bülteni…

SAHA İstanbul Haber Bülteni…
30.12.2024
A+
A-

***SAHA İstanbul Test ve Sertifikasyon Komitesi Aralık ayı toplantısını gerçekleşti: SAHA İstanbul Test ve Sertifikasyon Komitesi Aralık ayı toplantısını firmaların ve ilgili kurum/kuruluş temsilcilerin katılımıyla Teknopark İstanbul’daki Merkez Ofisinde gerçekleştirildi.

  • Yıllık çalışmaların gözden geçirildiği toplantıda, yerlileştirme faaliyetleri ve önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

***Fransız basınına göre, Türkiye yerli üretim güdüm kitleriyle jeopolitik nüfuzunu daha da güçlendirecek: Fransız basını, Türkiye’nin, geliştirdiği Gökçe ve Gözde Yeni Nesil Güdüm Kitleri ile jeopolitik nüfuzunu daha da güçlendireceğine dikkati çekti.

  • Fransız haber sitesi Secret Defense’ta yayınlanan makalede, Türk Hava Kuvvetlerinin ve Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) “gelecekteki ihtiyaçlarına uygun” olarak tasarlanan TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün (SAGE) geliştirdiği Gökçe ve Gözde Yeni Nesil Güdüm Kitlerinden övgüyle bahsedildi.

***Türksat 6A, hizmet vereceği kalıcı yörüngesine ulaştı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türksat 6A’yı test süreçlerini tamamlayarak 2025’in ilk çeyreğinde hizmete vereceğiz.” ifadesini kullandı.

Uraloğlu, uydunun yörünge yolculuğunu tamamlamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türksat 6A’nın 42 derece doğu yörüngesinde bulunan daimi yörüngesine geçen günlerde hareket ettiğini anımsatan Uraloğlu, uydunun Türkiye saatiyle 05.00 sıralarında yaptığı son ateşleme sonrası bugün itibarıyla 35 bin 786 kilometre uzaktaki “jeosenkron yörüngesine” başarıyla ulaştığını belirtti.

***SAHA İstanbul Üye Firması Ramsa Savunma Tarafından Geliştirilen TURAL – I

🔺 Taşıma Kapasitesi: 700 kg
🔺 Azami Hız: 30 km / saat
🔺 Çalışma Süresi: 6 saat

***ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı: ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Hava Savunma Radar Sistemleri tedariki kapsamında toplam bedeli 170 milyon 970 bin 527 dolar ve 1 milyar 954 milyon 398 bin 891 lira tutarında sözleşme imzalandı.

  • ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada, yeni iş ilişkisi duyuruldu.
  • ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Hava Savunma Radar Sistemleri tedariki kapsamında toplam bedeli 170 milyon 970 bin 527 dolar ve 1 milyar 954 milyon 398 bin 891 lira tutarında sözleşme imzalandığı belirtilen açıklamada, söz konusu sözleşme kapsamında teslimatların 2026 ve 2031 yılları arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

***F16’lardan Eurofighter’lara… Birçok Savaş Uçağına Yer Destek Sistemleri Geliştiriyorlar: Gökser AR-GE, yaklaşık 40 yıldır ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, MKE gibi ana yüklenici firmaların yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı’na da yerlileştirme projeleri kapsamında ürünler geliştiriyor.

  • Askeri iklimlendirme ve yer destek sistemleri ile elektromekanik tasarım ve imalat süreçlerinde savunma sanayine çalışıyorlar. Avrupa ve Arap coğrafyası dahil yaklaşık 17 ülkeye hem savunma alanında hem sivil alanda ihracat yaptıklarını söyleyen Gökser AR-GE Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilal Ünal Türkan, projeler hakkında bilgi verdi.

***Baykar, İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın alıyor: Çekişmeli bir sürece sahne olan ihaleyi farklı ülkelerden teklif veren rakiplerini geride bırakarak kazanan Baykar, İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace’in yeni sahibi olacak.

  • Baykar’dan yapılan açıklamaya göre, İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı ülkenin havacılık devi firması Piaggio Aerospace’in Baykar’a satışına onay verdi.
  • Dünyanın en büyük silahlı insansız hava aracı (SİHA) şirketi olan Baykar, İtalya’nın 1884 yılında kurulan köklü havacılık firması Piaggio Aerospace’i satın almak için düzenlenen ihalede en iyi teklifi veren firma oldu. Baykar çekişmeli bir sürece sahne olan ihaleyi farklı ülkelerden teklif veren rakiplerini geride bırakarak kazandı. Baykar, ihale sürecinde finansal değerleme çalışmalarını Pragma Danışmanlık ile yürüttü.

***SAHA İstanbul Üye Firması TUSAŞ Tarafından Geliştirilen KAAN

🔺 Kanat Açıklığı: 14 m
🔺 Maksimum Hız: 1.8 mach
🔺 Servis Tavanı: 55.000 ft

***ASELSAN HAKİM 100 “Hava komuta kontrolünde yeni yönem”: ASELSAN tarafından geliştirilen HAKİM 100 Hava Komuta Kontrol Sistemi, Türk Hava Kuvvetleri’nin operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak ve geleceğin savunma teknolojilerine uyum sağlamak amacıyla tasarlandı.

  • Sistem, sensörlerden füze savunma sistemlerine kadar tüm unsurların entegre bir şekilde çalışmasını sağlayarak, hava savunma operasyonlarının etkinliğini artırmayı hedefliyor.

***KAAN’ın ikinci prototipi 2025 yılı sonunda ilk uçuşunu yapacak: Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Muharip Uçak KAAN projesindeki son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

  • Yerli ve milli savunma sanayii hedeflerinin en büyük sembollerinden biri olan KAAN, ikinci prototipiyle 2025 yılı sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirmek için gün sayıyor.
  • TUSAŞ tesislerinde yürütülen çalışmalara değinen Görgün, KAAN’ın yeni prototipinin üretim sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Milli Muharip Uçak KAAN, 2000’in üzerinde yerli ve milli parçayla üretiliyor. İkinci prototipimizin üretim ve montaj faaliyetlerini yerinde inceledik. 2025 yılı sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanıyor.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.