enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgınla ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgınla ilgili açıklama yaptı
10.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Fahrettin Koca açıkladı: Her bin kişiden 2.5'i pozitif - Son Dakika Haber

Koronavirüs Bilim Kurulu dün 17.00’de toplandı. Toplantıda salgınla ilgili son gelişmeler ve aşı çalışmaları değerlendirildi.

Yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği de birçok kişi tarafından merak konusu oldu.

Bakan Koca, toplantının ardından kameralar karşısına geçti. Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son birkaç ayda yeniden virüsle yüz yüze geldik. Bugün itibarıyla test sayımız 20 milyonu buldu, kapasitemizi artırdık.

Gittikçe artan yoğunluğa karşı tedbirlerimizi sıkılaştırıyoruz. Nisan ayına göre vaka sayısında 5 kat artış bulunmakta. Filyasyon ekiplerimizi artırıyoruz.

Sağlık çalışanlarımızın nasıl bir yükün altında olduğunu görüyorsunuz. Yoğun bakımlarımlarımzda çok sayıda hastamız yaşam mücadelesi veriyor. Doğrudan müdahale ile birçok ilimizde artış kontolü sağlasak da en ufak bir artışa tahammülüz yoktur.

“İstanbul’da vaka artışı düştü”

Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu’da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor. Hastanelerimiz, yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te vaka artışı düşmeye başladı

Sınırlı sayıda ilimzide yüksek risk devam ediyor. Bilim insanlarımız insanları bilgilendirmede ısrarcı oluyor. Maske ve mesafenin bu mücadelede yeterli olmadığını görüyoruz. Ülke olarak birlikte hareket etmeliyiz.

“Aşıyı tedbirlere eklemenin umudu içindeyiz”

Sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük destek verdi. Kısıtlamaların uygulanmasına destek veren görevlililerimize ayrıca teşekkür ederim.

Henüz bu pandemiden kurtulabilmenin başka bilinen bir yolu yok. Önümüzdeki günlerde tedbirlere aşıyı eklemenin beklentisi içindeyiz.

“Bir kaç gün içinde aşının teslimatı yapılacak”

Önümüzdeki birkaç gün içinde aşı teslimatı yapılacak. Kademeli olarak 50 milyon doz gelecektir. Kısa dönem sonuçları etkili olarak bildirilmiştir. Türkiye’nin standartlarına uygun olabilecek alternatif aşılarla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.

Yerli aşımızda nisan ayında faz 3 uygulamasına geçebileceğiz.

“Aşı bedelsiz olarak yapılacak”

Aşıyı aldığımızda ülkemize ithal edilen tüm aşılarda olduğu gibi inceleme yapılacaktır. Veriler değerlendirilerek ülkemiz standartlarına uygun bulunduğu takdirde aşılanmaya geçilecektir.

Belirlenen önceliklere göre aşılama yapılacaktır. Elimizdeki bütün imkanları değerlendirilecektir. Aşı bedelsiz olarak verilecek. Sağlık kuruluşlarında yapılacaktır. Böylece aşılanan vatandaşlarımız veri tabanından takip edilecektir.

Daha önceleri ortalama 10 yıl gibi gerçekleşen aşı geliştirme, 1 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşmiştir.

“Hepimiz aynı taraftayız”

Salgınla mücadelede hepimizin aynı tarafta olduğunu unutmamalıyız. Milletçe bu illetten kurtulmak için beraber hareket etmeliyiz.

Birlikte hareket etmek zorundayız. Herkesin önyargız destek olması milli bir seferberlik halindeyiz. Aslı olan ve olmayan iddialara asla itibar etmeyelim.

Grafik: Sağlık Bakanlığı| Güncel yoğun bakım doluluk oranları tablosu

[Grafik: Sağlık Bakanlığı| Güncel yoğun bakım doluluk oranları tablosu]

İstanbul’da hastane yükü devam ediyor ancak artış hızında düşüş var. İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.2, Ankara’da yüzde 73.5 ve İzmir’de yüzde 77.6’dır. Hatay’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 84.8’dir.

Sağlık Bakanı Koca açıklama yapıyor

Son 24 saatte 31 bin 712 yeni vaka

Türkiye’de son 24 saatte 31 bin 712 yeni vaka tespit edildi. 6 bin 213 yeni hasta belirlendi. 5 bin 846 kişi COVID-19’u yendi. 204 bin 411 test uygulandı. 217 kişi vefat etti.

Toplam test sayısı Türkiye’de 20 milyon 294 bin 377’ye çıktı. Ağır hasta sayısı 5 bin 901’e yükseldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.