enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rutte’ye suikast hazırlığı iddiası: Gözaltına alınan siyasetçi dava açacak

Rutte’ye suikast hazırlığı iddiası: Gözaltına alınan siyasetçi dava açacak
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Hollanda’da Başbakan Mark Rutte’ye suikast hazırlığı iddiaları nedeniyle Birlik Partisi’nden bir siyasetçi gözaltına alındı. Ertesi gün serbest bırakılan siyasetçi, muhalif bir Müslüman olduğu için gözaltına alındığını, dava açacağını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, Hollanda 1 haftadır Başbakan Rutte’ye suikast iddiaları ile gündemde. Son gelişme ise Müslüman siyasetçi Arnoud van Doorn’un, Rutte’ye “suikast hazırlığı yaptığı” iddiasıyla gözaltına alınması oldu.

Gözaltına alındıktan 1 gün sonra serbest bırakılan siyasetçi, “Eleştirilen Müslüman bir siyasetçi olduğum ve ismimi lekelemek istedikleri için haksız yere gözaltına alındım.” ifadesini kullandı.

Doorn, “Sebepsiz yere, saçma bir gerekçe ile gözaltına alındım. Bu insan hakları ihlali. Hollanda güvenlik ve terörle mücadele kurumuna dava açacağım ve tazminat talebinde bulunacağım.” diye konuştu.

Gözaltı sürecini anlatan Doorn, pazar sabahı yaşlı ve bakıma muhtaç olan annesini ziyarete gitmek için yola çıktığını söyledi. “Zaman daha çok erken olduğu için annemin evine yakın olan meydanda dolaştım. Başbakanla zaman zaman karşılaştığım kafeye gittim. Oradan da spor salonuna geçtim.” diyen siyasetçi, salondan çıktığı anda sivil giysili 3-4 kişinin kendisini gözaltına aldığını belirtti.

Hollanda basını, bir uyuşturucu şebekesinin, Mark Rutte’ye saldırı hazırlığında olduğu iddialarını gündeme getirmiş,,

Rutte’nin yakın korumalarının sayısı, özel eğitimli polislerin de dahil olması ile artırılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.