enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:12 Kocaelispor’un yeni transferi Haidara, Mali asıllı Fransız futbolcu…
12:54 TBMM’de zehirlenme şüphesiyle 100’ü aşkın kişi, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye başvurdu.
12:38 Trump: “Hiçbir ilerleme yok, memnun değilim”
11:55 Eskişehir’de İstiklal Mahallesi Muhtarlığı’nca, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ekmek dağıtılıyor!
10:35 Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
10:16 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ a yeşil ışık
09:50 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, alana tabutla gelerek işçi zammına ve hükümete tepki gösterdi
09:30 Menopozla ilgili merak edilenler Menopozu Konuşuyoruz’da
07:16 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
07:02 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Kaliningrad’da nükleer tatbikat

Rusya’dan Kaliningrad’da nükleer tatbikat
06.05.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Rusya Kaliningrad’da İskender füzeleriyle nükleer saldırı simülasyonu yapılan bir tatbikat düzenledi. Moskova, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği durumunda bölgeye nükleer silah konuşlandırma tehdidinde bulunmuştu.

Moskova’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AFP,rtr’ kaynaklı haberine göre, Rusya, Kaliningrad’da nükleer başlık taşıma kapasiteli füzelerle düzenlenen saldırı simülasyonu yaptığı bir tatbikat düzenledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, taşınabilir İskender balistik füze sistemlerinin elektronik olarak fırlatıldığı simülasyonda düşman güçlere ait füze rampaları, havaalanları, koruma altındaki altyapı, askeri teçhizat ve komuta noktalarına tekli ve çoklu saldırıların tatbik edildiğini bildirdi.

Füzelerin fırlatılmasının ardından Rus askeri personelinin “olası misilleme saldırısı”na karşı konum değiştirme tatbikatı da yaptığı, tatbikatın radyasyon ve kimyasal kirlilik koşullarındaki eylemleri de içerdiği bildirildi. Tatbikata 100’ü aşkın Rus askerinin katıldığı açıklandı.

Rus toprağı olan Kaliningrad, Polonya, Litvanya ve Belarus arasında kalan, kuzeyde Baltık Denizine açılan bir bölge.

Vladimir Putin, yaptırımlara karşı hazırlanan kararnameyi imzaladı

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırmasının hemen ardından nükleer güçlerini yüksek alarm konumuna geçirmiş, Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın savaşa doğrudan müdahil olması durumunda taktik nükleer silahlar kullanabilecekleri mesajını vermişti.

Moskova’da İsveç ve Finlandiya rahatsızlığı

Rusya, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olması durumunda Kaliningrad’a nükleer silah ve hipersonik füzeler konuşlandırabileceği uyarısı yapmıştı.

Soğuk Savaş döneminde askeri tarafsızlık ilkesini benimseyen iki İskandinav ülkesi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında NATO üyeliğini düşünüyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın yeni saldırı planını  açıkladı - Dünyadan Haberler

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de iki ülkeye kapılarının açık olduğu mesajını vermişti. Finlandiya’nın 12 Mayıs’ta üyelik başvurusunda bulunması bekleniyor. İsveç’te de NATO üyeliği için meclis çoğunluğu bulunuyor.

Rusya ile 1300 kilometrelik sınırı bulunan Finlandiya’nın ve İsveç’in İttifak’a üye olması Baltık bölgesinde güç dengelerinin NATO lehine değişmesi anlamına geliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.