enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği mesajı

Rusya’dan Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği mesajı
10.08.2024
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, ülkesinin olası bir Erdoğan-Esad görüşmesine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ancak böyle bir buluşmanın ciddi bir hazırlık süreci gerektirdiğini belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir DW calls on Venezuela to restart broadcasts – DW – 04/14/2019Putin’in Ortadoğu ile Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, ülkesinin Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden yana olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’ın aktardığına göre Bogdanov, Ankara ile Şam arasında müzakere sürecinin geliştirilmesi ve Erdoğan ile Esad’ın bir araya gelmesi için hazırlıklar yapılmasını da Moskova’nın desteklediğini bildirdi.

Bogdanov: Rusya ve Türkiye, dışişleri bakanları toplantısı için Suriye ve İran'dan yanıt bekliyor - 08.03.2023, Sputnik Türkiye

[Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir’in Ortadoğu ile Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov. Fotoğraf: Valery Sharifulin/Tass/picture alliance]

Türkiye ile Rusya arasında, devlet başkanları düzeyinde bir buluşmanın “çok iyi” olacağını vurgulayan Bogdanov, böyle bir buluşmanın gerçekleşebilmesi için “ciddi hazırlıklara” ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

“Türkiye-Suriye ilişkilerinin, toprak bütünlüğü ve egemenliğin karşılıklı tanınması temelinde normalleşmesi sürecinden yanayız” diyen Mihail Bogdanov, Rusya’nın bu sürecin mimarları arasında yer aldığını belirterek “Bunun devam etmesini ve ivme kazanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İran ve Irak da ilgili”

Rusya’nın ev sahipliğinde, devlet başkanları düzeyinde bir Türkiye-Suriye buluşmasının gündemde olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Bogdanov, şu an elinde buna dair bir bilgi olmadığını belirtti.

“Biz her zaman Moskova’da buluşmalara ev sahipliği yapmaya hazırız. Ankara ve Şam’dan resmi temsilcilerin katılımıyla üçlü buluşmalara da” diyen Dışişleri Bakan Yardımcısı, Tahran ve Bağdat ile de iletişim içinde olduklarına işaret etti.

Bogdanov, “İran ve Irak da, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine büyük ilgi duyuyor. Normalleşme, Suriye ve çevresindeki genel duruma olumlu etki edecektir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.