enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya-Ukrayna müzakereleri bugün başlayacak

Rusya-Ukrayna müzakereleri bugün başlayacak
29.03.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Kremlin sözcüsü Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ateşkesin sağlanmasına ilişkin yüz yüze müzakelere bugün İstanbul’da başlanmasının beklendiğini açıkladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘dpa’dan aktardığı haberine göre, Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ateşkesin sağlanmasına ilişkin İstanbul’da gerçekleştirilmesine karar verilen müzakerelere Salı günü başlanabileceği belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “dün müzakereler yapılmadı, Teorik olarak bunun bugün olmasını bekliyoruz” dedi.

Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinski, yaklaşık iki hafta süren çevrimçi görüşmelerin ardından Salı gününden itibaren yüz yüze bir toplantı planladıklarını söylemişti. Ukrayna tarafı ise müzakerelerin Pazartesi günü başlayacağını duyurmuştu. Ukrainskaya Pravda gazetesi, kendi kaynaklarına dayanarak yayınladığı haberde delegasyonların Pazartesi günü İstanbul’a geleceklerini, ancak görüşmelere Salı günü başlayacaklarını yazdı.

“Putin- Zelenskiy görüşmesi planlanmadı”

Kremlin sözcüsü Peskov, yüz yüze gerçekleşecek müzakerelerin video ile yapılanlardan daha etkili olacağını belirterek, “Şu ana kadar ne yazık ki kayda değer başarılar ve atılımlar göremedik” dedi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin katılımıyla düzenlenecek bir zirvenin ise planlanmadığını kaydetti.

Ukraynalı ve Rus müzakereciler şimdiye kadar Belarus sınır bölgesinde üç kez bir araya geldi. İki ülke dışişleri bakanları da 10 Mart’ta Antalya’da Mevlüt Çavuşoğlu’nun arabuluculuğunda bir görüşme gerçekleştirmişti.

Kiev, Rus birliklerinin derhal geri çekilmesini ve güvenlik garantileri istiyor. Moskova ise, Ukrayna’nın NATO üyeliğinden vazgeçmesini ve Ukrayna’nın doğusunda Rus kökenlilerin çoğunlukta bulunduğu Luhansk ve Donetsk’teki “halk cumhuriyetleri”nin bağımsızlığının tanınmasını istiyor. Ayrıca 2014’te ilhak ettiği Kırım’ın Rusya toprağı olarak tanınmasını talep ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mart 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.