enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti

Rusya Siber Saldırı Suçlamalarını Reddetti
03.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Amerikalı ve İngiliz yetkililerin, Rus istihbaratının küresel çapta nasıl bir siber saldırı kampanyası yürüttüğünü ayrıntılarıyla açıkladıkları uyarı mesajına Rusya’dan yanıt geldi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı habere göre, Rusya’nın Washington’daki büyükelçiliğinden dün yapılan açıklamada, Amerika ve İngiltere’nin iddiaları reddedildi.

Amerika ve İngiltere Perşembe günü yayınladıkları ortak bir açıklamada, Rusya istihbaratının birçok hükümet dairesi, enerji firmaları ve diğer kuruluşların bulut bilişim sistemlerine “kaba kuvvet” olarak nitelendirilen bir yöntemle sızdığını ileri sürmüştü.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) tarafından siber saldırı kampanyasıyla ilgili Perşembe günü yapılan uyarı niteliğindeki açıklamada yer verilen saldırılar, daha önce 2016 ve 2020 yıllarında Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalelerle ve yurtdışında düzenlenen başka büyük siber saldırılarla ilişkilendirilmişti.

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nin dün Facebook hesabı üzerinden paylaştığı bir mesajda, “Rusya devletine bağlı herhangi bir birimin ‘Amerika’da ve yurtdışında hükümet daireleri ve özel firmalara yönelik’ saldırı düzenlediği iddialarını kesinlikle reddediyoruz” denildi.

Büyükelçilik yetkilileri, Amerika’nın “asılsız iddialara odaklanmak yerine” siber suçlara karşı mücadelede Rusya ile işbirliği içinde olmasını umduklarını ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.