enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:31 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
07:58 Ülke Profili: Lübnan
07:50 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
07:38 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
07:36 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
07:34 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
07:28 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
07:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
07:26 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
07:26 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
07:20 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
07:17 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
07:17 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
07:00 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum
00:16 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
07:47 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Roma-Napoli demiryolu hattına deprem erken uyarı sistemi: Trenler otomatik olarak duruyor

Roma-Napoli demiryolu hattına deprem erken uyarı sistemi: Trenler otomatik olarak duruyor
A+
A-

* İtalya’nın ilk deprem erken uyarı sistemi, trenleri tespit edip durdurmak için sensörler kullanılan Roma-Napoli hattında hizmete girdi.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/TÜRKUAZ İnternational News Agency

ROMA,  20 TEMMUZ 2025 – Japonya’nın deprem yönetimindeki uzun yıllara dayanan deneyiminden ilham alan bir teknolojik atılım, şimdi İtalya demiryolu ağına da taşınıyor. 3 Mayıs 2025 itibarıyla, ülkenin ilk ulusal Deprem Erken Uyarı Sistemi (EWS) Roma-Napoli yüksek hızlı tren hattında devreye girecek.

Rete Ferroviaria Italiana (FS Grubu) tarafından hayata geçirilen proje; Japon demiryollarının bilimsel kuruluşu olan Demiryolu Teknik Araştırma Enstitüsü (JR RTRI) ve Napoli Federico II Üniversitesi Fizik Bölümü iş birliğiyle geliştirildi.

Nasıl çalışıyor?

Roma-Napoli hattına yerleştirilen ivmeölçer istasyonları, ilk deprem dalgaları olan P dalgalarını tespit ediyor ve yüksek kapasiteli fiber optik ağ üzerinden gerçek zamanlı veri iletiyor. Gelişmiş yazılım, bu verileri anında analiz ederek deprem riskini değerlendiriyor ve tehlikeli bölgelerdeki trenlerin yavaşlatılması veya durdurulması için sinyal sistemlerine otomatik müdahale ediyor. Deprem sona erdiğinde, demiryolu personeli özel kontrol panelleriyle hatları güvenli bir şekilde tekrar trafiğe açabiliyor.

Sensörler ve teknoloji

Sistem, yüzeyde ve derin çukurlarda yerleştirilmiş yüksek hassasiyetli ivmeölçerlerden oluşuyor. Bu sensörler, depremin ilk aşamalarındaki yer hareketlerini hızlıca algılayarak sinyalleri SDH fiber optik ağıyla saniyeler içinde iletir. Bu sayede karşı önlemler anında alınabiliyor.

İş birliği ve gelecek planları

RFI (Rete Ferroviaria Italiana), Napoli Federico II Üniversitesi Fizik Bölümü ve Japonya Demiryolu Teknik Araştırma Enstitüsü (JR RTRI) arasındaki iş birliğiyle geliştirilen sistem, 3 Mayıs 2025’te devreye girdi. Sistem, kısa sürede yaşanan 4,4 büyüklüğündeki depremde başarılı şekilde test edildi ve trenler önlem amaçlı durduruldu.

Bu erken uyarı sistemi, yüksek hızlı hatlarda uygulanan ilk örnek olarak İtalya’nın demiryolu güvenliğinde bir dönüm noktası. RFI’nin yenilik planı kapsamında, sistemin Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) bulunan diğer hatlarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Böylece ulusal demiryolu ağının dayanıklılığı artırılacak.

Roma-Napoli hattındaki bu yenilik, gelişmiş sensörler, yapay zeka ve kritik altyapının entegrasyonuyla üniversiteler, demiryolu şirketleri ve uluslararası enstitüler arasında İtalya’da bir ilk olarak ön plana çıkıyor. Kısa sürede deneysel aşamayı başarıyla geçen teknoloji, ülkenin diğer deprem riski yüksek bölgelerinde de uygulanabilir bir model sunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.