enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin, Rus ordusundaki asker sayısını 1,5 milyona çıkaran kararnameyi imzaladı

Putin, Rus ordusundaki asker sayısını 1,5 milyona çıkaran kararnameyi imzaladı
17.09.2024
A+
A-

Kararname, Ukrayna güçlerinin Rusya’nın Kursk bölgesine doğru ilerlediği sırada yayınlandı.

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Gazeteci* Zhanna Agalakova’nın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü ülkenin askeri personel sayısını 180.000 artırarak toplamda 1,5 milyona çıkarılmasına yönelik kararnameyi imzaladı.

Bu karar, Moskova’nın Ukrayna’daki askeri harekâtının iki buçuk yılı aşkın süredir devam etmesi üzerine alındı.

Hükümetin resmi internet sitesinde yayınlanan başkanlık kararnamesi 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek.

Kararnamede, Rus askeri personel sayısı toplamda yaklaşık 2,4 milyon olarak belirleniyor — bunların 1,5 milyonu asker — ve hükümete gerekli finansmanı sağlaması talimatı veriliyor.

Haziran ayında Putin, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşına katılan asker sayısının neredeyse 700.000 olduğunu, yani tüm aktif askerlerin yarısından fazlasını oluşturduğunu ifade etmişti.

Bir önceki artış, Aralık 2023’te, Putin’in imzaladığı bir başka kararnameyle gerçekleşti ve Rus askeri personel sayısı yaklaşık 2,2 milyon olarak belirlendi; bu rakamın 1,32 milyonu askerdi.

Ukrayna’nın 2022 sonbaharında başlattığı karşı saldırılarda 300.000 yedek askeri göreve çağıran Rus yetkililer, cephe hattında savaşan birliklerin yerlerini nispeten yüksek maaşların cazibesine kapılan gönüllü askerlerle doldurmaya çalıştı.

Pek çok yorumcu Kremlin’in 2022’de yüz binlerce kişinin savaş nedeniyle Rusya’dan kaçmasına benzer bir tepkiden çekindiğini, bu nedenle yedek asker çağrılarında isteksiz davrandıklarını belirtiyor.

Askeri personel eksikliği, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesine başlattığı başarılı saldırının ardındaki kilit neden olarak gösteriliyor.

Kremlin, ordunun son birkaç aydır kademeli ama istikrarlı kazanımlar elde ederek taarruza geçtiği Ukrayna’nın doğusundan Kursk bölgesine asker sevk etmeye yanaşmadı ve karşı saldırıyı durdurmak için diğer bölgelerden gelecek takviyelere güvendi.

Rusya Savunma Bakanlığı pazartesi günü Kursk bölgesinde iki köyün daha kontrolünün Ukrayna güçlerinden geri alındığını bildirdi. Euronews bu iddiaları bağımsız olarak doğrulayamadı.

This is war.» Upon leaving Channel One, TV anchor Zhanna ...

Gazeteci* Zhanna Agalakova

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.