enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Poyrazköy kumpasında FETÖ’cü müdürlere dava

Poyrazköy kumpasında FETÖ’cü müdürlere dava
22.02.2022
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Poyrazköy soruşturmasında FETÖ mensuplarının kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Aralarında eski emniyet müdürlerinin de olduğu 68 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Muhammet Emin Şahin
TRT Haber : Muhammet Emin Şahin

İstanbul Poyrazköy’de 2009’da yapılan kazıda bulunan mühimmat gerekçe gösterilerek pek çok asker terör örgütüyle ilişkilendirildi. Haklarında dava açılan çok sayıda kişi tutuklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, FETÖ mensuplarınca kumpas kurulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, 8 yıl önce başlattığı soruşturma tamamlandı.

Çoğu FETÖ bağlantısı sebebiyle ihraç edilmiş eski polis olmak üzere 68 şüpheli hakkında 1048 sayfalık iddianame düzenledi.

İddianamede yer alan şüphelilerden bazılarının FETÖ davalarından hüküm giyen isimler odluğu dikkat çekiyor. Baş şüpheliler arasında eski FETÖ’cü Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün de bulunuyor.

İddianamede, dönemin Terörle Şube Müdürü Yurt Atayün için 573 yıl,, dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer için 212 yıl hapis cezası talep edildi.

Kumpasa ilişkin önemli detaylar da iddianamede yer aldı. Buna göre; FETÖ’nün emniyet ve yargıya sızan mensupları usulsüz dinleme yaptı, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirdi ve kişileri fişledi.

Sahte ihbar tutanakları düzenleyerek hukuka aykırı delillerle soruşturma ve davalar açıldı. Bu yöntemlerle FETÖ üyesi olmayan subaylar tasfiye edildi, onların yerine ise örgüt elemanları getirildi.

İddianamede, FETÖ’nün nihai hedefinin Türk Silahları Kuvvetlerini ele geçirmek olduğuna yer verildi.

Şüpheliler, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “iftira”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek” ve “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçlamalarıyla önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Şubat 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.