enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pelosi Ekonomik Paket Konusunda İyimser

Pelosi Ekonomik Paket Konusunda İyimser
19.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yeni ekonomik paketle ilgili iyimser olduğunu açıkladı. Pelosi bununla birlikte hala iki taraf arasında farklılıklar bulunduğunu da belirtti.

Nancy Pelosi, test malzemeleriyle ilgili dil de dahil olmak üzere ekonomik paketle ilgili olarak Trump yönetmi ile aralarında farklılıklar olduğunu kaydetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı, test ve virüs takibiyle ilgili olarak metne koydukları cümlelerin yüzde 55’inin çıkartıldığını belirtti.

Pelosi, virus takibinin çok önemli olduğunu çünkü azınlıkların bundan orantısızca etkilendiğini vurguladı.

Pelosi bu açıklamaları ABC televizyonuna yaptı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin bu açıklamaları ekonomik paketle ilgili olarak aradaki farklılıkları gidermesi için Trump yönetimine 48 saat süre vermesinin ardından geldi.

Pelosi ekonomik paketle ilgili yürütülen müzakerelerde ayrılıklar konusunda bir uzlaşıya varması için Beyaz Saray’a 48 saat süre vermişti.

Pelosi’nin ofisinden yapılan sosyal medya paylaşımında, partilerüstü uzlaşı konusunda yönetimin ciddi olduğunu göstermesi gerektiği kaydedilmişti.

Pelosi’yle Maliye Bakanı Steven Mnuchin Cumartesi günü bir saatten fazla konuşmuşlardı. Görüşmede testler konusunda ilerleme sağlandığı ancak virüsle mücadele konusunda ayrılıklar bulunduğu kaydedilmişti.

Başkan Donald Trump Mnuchin’e daha önceki 1.8 trilyon dolar önerisinden de daha yukarı çıkabileceği mesajını vermişti.

Ancak böyle bir rakamın Senato’da kabul edilmesinin oldukça zor olduğu yorumları yapılıyor.

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell 1.8 trilyon dolarlık paket üzerinde anlaşma sağlansa bile Senato gündemine almayacağını daha önce açıklamıştı.

Bununla birlikte McConnell daha küçük oranda 500 milyar dolarlık bir paketi yeni haftada Senato’nun gündemine getirecek.

Pelosi’yle Mnuchin arasında muhtemel paket konusunda müzakereler haftalardır devam ediyor.

Demokratlar paketin 2.2 trilyon dolar olmasını istiyor.

Beyaz Saray ise en son 1.8 trilyon dolar önerisini dile getirmiş, Başkan Trump daha sonra bu rakamın üstüne de çıkılabileceğini mesajını vermişti.

Kongre şu ana kadar 3 trilyon dolardan fazla tutarındaki ekonomik paketleri yürürlüğe koymuş durumda.

Seçimlere kısa süre kala yeni bir paketin yürürlüğe girmesinin zor olduğu yorumları yapılıyor.

McConnell da bir süre önce seçim tarihinin yaklaştığına dikkat çekmiş, paketin seçimden sonra da çıkabileceği mesajını vermişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.