Paşinyan: Bildiriyi imzalamaktan başka şansım yoktu

TÜHA HABER / Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ bildirisiyle ilgili “Bildiriyi imzalamaktan başka şansım yoktu” dedi.
TRT Haber‘de yer alan AA’nın haberine göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından Facebook üzerinden canlı yayında açıklama yaptı.
Ermenistan’da halkın kendisini protesto etmesini yorumlayan Paşinyan, “Halkı isyana sevk eden herkes adalet önüne çıkartılacak” dedi.
Durumun “istikrara kavuşmasının ardından” bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşacağını ifade eden Paşinyan, “Aldığım karar, derinlemesine analizlere ve askeri duruma ilişkin bilgi sahibi kişilerin değerlendirmeleri temelinde alındı. Bildiriyi imzalamaktan başka şansım yoktu” dedi.
Öte yandan, başta başkent Erivan olmak üzere Ermenistan’da Paşinyan aleyhindeki protestolar devam ederken daha önce hükümet binasına giren protestocular, parlamento binasına da girerek Paşinyan aleyhinde sloganlar attı.
Parlamento kürsüsüne çıkan bazı protestocular, Karabağ’daki çatışmaların devam etmesi çağrısında bulundu.
Ermenistan’da halk parlamentoyu bastı, Paşinyan’ın odasına girdi
Öte yandan Ermenistan’da halk, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Azerbaycan karşısındaki mağlubiyeti kabul etmesinin ardından protesto gösterilerine başladı.
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da protestocular, Paşinyan’ın Dağlık Karabağ’da yenilgiyi kabul etmesinin ardından hükümet binası önünde toplandı.
Camlar kırıldı, protestocular Paşinyan’ın odasına girdi
Hükümet binasının camlarına kırarak içeri giren protestocular, Paşinyan ve Ermenistan aleyhine sloganlar attı. Bazı protestocular Paşinyan’ın makam odasına girerken Ermenistan Başbakanı’na istifa çağrısında bulundu.
Paşinyan, bir süre önce Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:
Hem kendim hem de hepimiz için çok zor bir karar aldım. Rusya ve Azerbaycan Başkanları ile Karabağ savaşını bitirmek için bir bildiri imzaladım. Yayınlanan söz konusu açıklama benim ve halkımız için tarif edilemez şekilde acı vericidir.
[TÜHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2020]