enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu, Orta Koridor kapsamında işbirliğini görüştü

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu, Orta Koridor kapsamında işbirliğini görüştü
18.06.2024
A+
A-

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru (Orta Koridor) koordinasyon platformu kapsamında işbirliği konularını ele aldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Trend’in bildirdiğine göre Özbekistan Ulaştırma Bakanı Birinci Yardımcısı Mamanbiy Omarov, Avrupa Uluslararası İşbirliği Komisyonu heyetiyle bir araya geldi.

Görüşme sırasında Avrupa Komisyonu temsilcilerine Özbekistan’da ulaştırma ve lojistik gelişimi alanında gerçekleştirilen hızlı reformlar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Özbekistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı, ülkenin istikrarlı, güvenilir ve güvenli bir ulaşım ağları altyapısı oluşturmaya yönelik yatırımları çekmek için AB girişimlerine aktif olarak katılmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgesel ulaşım koridorlarının geliştirilmesiyle ilgili projelere özel önem verildiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu temsilcileri Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru konusunda oluşturulan koordinasyon platformunun Orta Asya ve Avrupa’yı birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan işbirliğinde önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Orta Koridor’un Çin ve Avrupa Birliği’nin konteyner demiryolu yük ağlarını Orta Asya, Kafkasya, Türkiye ve Doğu Avrupa üzerinden birbirine bağladığını unutmayın.

Çok taraflı çok modlu taşımacılık altyapısı, Hazar Denizi ve Karadeniz’deki feribot terminallerini Çin, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Ukrayna ve Polonya’nın demiryolu sistemlerine bağlamaktadır.

Bu koridor boyunca seyahat eden bir tren Çin’den Avrupa’ya ortalama 20-25 günde yük ulaştırmaktadır ve bu da bu ulaşım koridorunun en önemli avantajlarından biridir. (ANKASAM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.