enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:05 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’na takılanlar…
10:30 Otomotiv endüstrisi, mart ayında 3,3 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.
00:26 Sosyal medyaya düzenlemesi: Sosyal ağ sağlayıcı, 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak
21:32 Kafkasya’da Görünmeyen Güç Çekişmesi: Azerbaycan-İran
20:50 Adalet Bakanı Gürlek, “Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kapsamını genişletmeye devam edeceğiz.”
20:34 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Amacımız farkındalık gününü farkındalık ayına yaymak”
19:33 Engel oranı yüzde 40 ve üzeri olan ortopedik engelleri nedeniyle ÖTV istisnası uygulanacak
23:27 A Milli Takım Dünya Sahnesinde: Kosova’da Zafer, Rota Amerika!
22:55 Bakan Çiftçi: APP plakalar terör ve uyuşturucu suçlarında kullanılıyor
22:24 Araçlardaki ses ve görüntü sistemleri için yönetmelik geliyor
22:12 Adalet Bakanı Gürlek: “FETÖ Terör Örgütüne karşı ülkemizin kararlılıkla mücadelesi devam etmektedir”
21:40 Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “2003’ten beri Türkiye, yatırım açısından güçlü bir konum elde etti.”
21:10 2025’te Rusya ve BDT pazarında Türkiye’nin medikal, kayak ve konaklama turizmine ilgi yükseldi
20:43 KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu’ndan İstanbul Valiliği’ne ziyaret
15:00 Kocaeli’de Geçen Hafta Yaşananlar…
14:56 Fly The Moon-AŞK ve DANS adlı “Engelsiz Sanat” Gösterisi Kocaeli’nde büyüledi
13:02 13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası sona erdi
12:36 Kocaeli’de bir Nisan şakası değil: Ekmek 20 TL, “Gizli Zam”ın Altyapısı Hazır!
12:10 Hayaller ve Balon Siyaseti
11:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisinin 20. yılının kutlandığı ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen resepsiyonda konuştu.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otomotiv endüstrisi, mart ayında 3,3 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.

Otomotiv endüstrisi, mart ayında 3,3 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.
03.04.2026
A+
A-

* Otomotiv endüstrisi, mart ayında 3,3 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti. Geçen ay en fazla ihracat yapılan ülkeler 1,6 milyar dolarla Almanya, 1,2 milyar dolarla İtalya ve 1,1 milyar dolarla ABD oldu.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 03 NİSAN 2026 -Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, mart ayında sanayi grubu sektörlerinden otomotiv endüstrisi 3,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. En fazla ihracat yapan sektörler arasında kimyevi maddeler ve mamulleri 3 milyar dolarla ikinci, çelik sektörü ise 1,6 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Mart ayında oransal olarak en fazla ihracat artışı sağlayan sektör yüzde 179,7 ile gemi, yat ve hizmetleri oldu.

Türkiye ihracatının yüzde 81,9’unu gerçekleştiren sanayi grubunun dış satımı mart ayında yüzde 3,3 azalışla 15,9 milyar dolar olarak hesaplandı.

Geçen ay ihracatın yüzde 15,2’sini gerçekleştiren tarım grubunda yüzde 5,3 düşüşle 3 milyar dolarlık, ihracatın yüzde 2,9’unu oluşturan madencilik grubunda ise yüzde 16 artışla 571,4 milyon dolarlık dış satım yapıldı. Mart ayında 125 ülke ve bölgeye ihracat artarken 98 ülke ve bölgeye dış satımda düşüş görüldü.

En fazla ihracat Almanya’ya

Geçen ay en fazla ihracat yapılan ülkeler 1,6 milyar dolarla Almanya, 1,2 milyar dolarla İtalya ve 1,1 milyar dolarla ABD oldu.

Bu dönemde en çok ihracat yapan iller ise 7,3 milyar dolarla İstanbul, 2,2 milyar dolarla Kocaeli ve 1,7 milyar dolarla Ankara olarak sıralandı.

Söz konusu dönemde, parite ihracata 682 milyon dolarlık katkı verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.