enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Orman yangınları Yunanistan’da bakanı görevinden etti

Orman yangınları Yunanistan’da bakanı görevinden etti
01.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan’da hükümet, ülkedeki geniş çaplı orman yangınları üzerine kabine değişikliğine gitti. Yangın söndürme faaliyetlerinden sorumlu bakan görevden alındı, Sivil Savunma Bakanlığı oluşturuldu.

Türkiye ve İtalya ile aynı dönemde orman yangınlarına sahne olan Yunanistan’da yaşanan yangın krizi, kabine değişikliğine yol açtı.

Açıklanan kabine değişikliği kapsamında, yangınlar üzerine oluşturulan Sivil Savunma Bakanlığının başına emekli Amiral Evangelos Apostolakis getirildi. Bu bakanlık, yangın söndürme faaliyetlerinden de sorumlu olacak. 64 yaşındaki Apostolakis daha önce Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapmıştı.

Kabine değişikliği öncesi yangın söndürme faaliyetlerinden sorumlu olan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis görevden alındı. Hrisohoidis, görevini eski İçişleri Bakanı Panagiotis Theodorikakos’a devretti.

Yunanistan’da Ağustos ayındaki aşırı sıcaklarda çıkan yangınlarda 250 bin hektardan geniş bir ormanlık alan yanmıştı. Atina’nın dış bölgelerine kadar ulaşan yangınlarda birçok ev ve işyeri de yanarken iki kişi hayatını kaybetmişti. Yangınların söndürülmesinde yaşanan gecikmeler nedeniyle özür dileyen Başbakan Kiryakos Mitsotakis, hataları düzeltme sözü vermişti.

Sağlık Bakanı da görevden alındı

Yunanistan’daki kabine değişikliğinde, son dönemde artan Covid-19 vakalarının etkisi de görüldü. Sağlık Bakanı Vasilis Kikilyas görevden alınarak yerine Athanasyos Plevris getirildi. Pandemide geçen yıl ilk salgın dalgasıyla mücadeledeki başarısıyla dikkat çeken Kikilyas ise Harry Theoharis’in yerine Turizm Bakanlığına atandı.

Yunanistan’da yapılan son anketler, Mitsotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi partisini ana muhalefetteki Syriza’nın bir hayli önünde gösteriyor. Ancak seçmenlerin büyük bölümü orman yangınlarının iyi yönetilemediğini düşünüyor.

EK Kaynaklar *DW,rtr,AP

[UHA Haber Ajansı, 01 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.