enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Karnaval Medya Grubu, Vera Müzik ile stratejik bir sponsorluk anlaşmasına imza attı.
08:23 İsrail hukuk tanımıyor: Şimdi de ‘meşru müdafaa’ yalanı
07:49 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyenin işlettiği kreşlerin 2 bin 500 lira olan aylık ücretinin yüzde 100 zamla 5 bin liraya yükseltildi…
07:41 Kuzey Kıbrıs Türk Cuhuriyet (KKTC), bu yazın ‘En’ favori tatil yeri
07:36 45 yıl önce ABD’nin çuvalladığı İran operasyonu
07:20 Akdeniz sularında yeni dönem başladı, Petrol Ofisi Grubu ilk ULSFO üretimini gerçekleştirdi
07:19 Nizip Ticaret Odası (NTO) yönetiminden, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’a ziyaret
07:10 Koç Üniversitesi Ebru Kulübü’nün yıl sonu sergisi: Boyanın Suyla Dansı: Ebru Sergisi
07:06 Otomotivde İhracatın Şampiyonları ödül aldı
07:03 CHP’de ortalık alev alev yanıyor! Kılıçdaroğlu’nun avukatından Özel’e ağır sözler.
07:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
06:59 “Bakan 220 ile Gidiyor, Vatandaşa 50’yi Geçtin Diye Ceza!”
06:55 HPV aşısı ücretsiz oluyor: Uzmanlar 9’lu aşıyı öneriyor
06:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NSU 2.0’dan 69 ırkçı tehdit mektubu

NSU 2.0’dan 69 ırkçı tehdit mektubu
22.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da 8 ayrı eyalette NSU 2.0 imzalı 69 ırkçı tehdit mektubu gönderildiği tespit edildi. Tehdit mektubu gönderilenler arasında siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar var. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa,MK/HS)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da NSU 2.0 imzalı tehdit mektuplarının sayısının şimdiye kadar bilinenin üzerinde olduğu ortaya çıktı. Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, dün eyalet parlamentosunun içişleri komisyonunda yaptığı açıklamada, ülkenin sekiz ayrı eyaletinde 27 kişi ve kuruluşa NSU 2.0 imzalı 69 ırkçı tehdit içerikli mektubun gönderildiğinin belirlendiğini söyledi.

İçişleri Bakanı, Hessen eyaletinde tehdit mektubu alan dokuz kişiden beşinin eyalet emniyet birimlerinin desteğiyle bulunduğunu, eyalette tehdit mektubu alan diğer dört kişinin de güvenlik ve yargı mensupları olduğunu söyledi.

Tehdit mektuplarının tek bir göndericiye ait olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Ancak İçişleri Bakanı Beuth, gönderici adreslerinin birbirlerine benzer olduğunu, tehditlerin çoğunluğunun elektronik posta yoluyla gönderildiğini, ayrıca faks, kısa mesaj ve diğer iletişim araçlarının da kullanıldığını ifade etti.

Beuth, emniyet birimlerinin mektupların gönderildiği adreslerin açık kaynaklardan erişilebilecek nitelikte olup olmadığını araştırdığını da vurguladı.

Kişisel bilgiler polis bilgisayarında sorgulandı

Yürütülen soruşturmada, tehdit mektuplarının gönderildiği üç kişiye ait bilgilerin Hessen polisine ait üç ayrı bilgisayarda sorgulandığının ortaya çıktığına da değinen Beuth, bunun da bu mektuplar için kullanılan bilgilerin polis bilgisayarlarında yapılan sorgulama sonucu elde edildiği şüphesini doğurduğunu dile getirdi.

Hessen polis bilgisayarlarında mektupların gönderildiği diğer kişiler için başka sorgulama yapılmadığını söyleyen Beuth, diğer eyaletler ve Federal Emniyet Teşkilatı ile bağlantıda olduklarını da sözlerine ekledi.

Almanya’da kısa bir süre önce Sol Partili siyasetçilere, Berlinli komedyen İdil Baydar ve bazı gazetecilere tehdit mektupları gönderildiği basına yansımıştı. NSU davasının müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız da 2018 yılında ırkçı tehdit mektupları aldığını açıklamıştı.

Ayrıca “Jilet Ayşe” olarak tanınan İdil Baydar’ın kişisel bilgilerinin Hessen’deki polis bilgisayarında arandığı ortaya çıkmıştı.

Emniyet Müdürü istifa etti

Hessen polisi içinde aşırı sağcı yapılanma olduğu iddialarının ardından Hessen Emniyet Müdürü Udo Münch, geçen hafta görevinden istifa etti. Yaşanan skandal nedeniyle baskı altında olan Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth da tehdit mektuplarıyla ilgili olarak kendisinin zamanında bilgilendirilmediğini belirterek Münch’ün istifasını kabul etti.

Tehdit mektuplarındaki NSU 2.0 imzasıyla, 2000-2007 yılları arasında 8’i Türkiye biri Yunanistan vatandaşı ile bir polis memurunu öldüren “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” örgütünün kısa adı NSU’ya atıfta bulunuluyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.