enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:48 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
07:25 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
07:23 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
07:08 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
07:06 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:25 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:10 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:06 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
23:10 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:00 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
20:59 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
20:45 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
19:51 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:32 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
19:24 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç katliamının üzerinden 9 yıl geçti

Norveç katliamının üzerinden 9 yıl geçti
23.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Norveç’te ırkçı Anders Behring Breivik tarafından yapılan ve toplam 77 kişinin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden 9 yıl geçti.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre,Irkçı saldırgan Anders Behring Breivik, 22 Temmuz 2011’de, önce başkent Oslo’daki hükümet binası önünde bombalı saldırı düzenledi. Bu saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti.

Ardından, polis kıyafetiyle, İşçi Partisinin gençlik kollarının kamp yaptığı Ütoya Adası’na giden Breivik, burada otomatik silahla 69 kişiyi katletti.

Nazi yanlısı katil, her iki saldırıda 77 kişiyi öldürdü, 242 kişiyi yaraladı.

2011 yılında Norveç'te 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik | Fotoğraf: Reuters

[2011 yılında Norveç’te 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik | Fotoğraf: Reuters]

Daha sonra, kullandığı otomatik silahlarla birlikte ele geçirilen ve saldırıları itiraf eden Breivik, Norveç’teki en yüksek ceza olan 21 yıla mahkum edildi.

Ülkede her yıl katliamın yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenleniyor.

Fotoğraf: Reuters

[Fotoğraf: Reuters]

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.