enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Newsweek, KAAN’ın ABD yapımı F-35’lere kıyasla erişilebilir bir alternatif olduğunu yazdı.

Newsweek, KAAN’ın ABD yapımı F-35’lere kıyasla erişilebilir bir alternatif olduğunu yazdı.
10.08.2025
A+
A-

* Dergi “Türk ürünleri, gelişmekte olan ekonomilerin ilgisini çekiyor” tespitine yer verdi.

* İşte detayları!

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

WASHINGTON, 10 AĞUSTOS 2025 -Türkiye’nin yerli ve milli 5. nesil savaş uçağı KAAN, ABD basınında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. ABD’nin önde gelen dergilerinden Newsweek, KAAN’ın F-35 savaş uçaklarına rakip olduğunu yazdı.

Newsweek, ABD yapımı F-35 hayalet savaş uçaklarına kıyasla Türkiye’nin KAAN savaş uçağının daha erişilebilir bir alternatif olarak konumlandığını belirtti ve güney yarımküreye yönelik silah satışlarında KAAN’ın rekabete hazırlandığını kaydetti.

Türkiye ile Endonezya arasında 48 uçaklık ihracat anlaşması yapıldığını hatırlatan dergi, “Türk ürünleri, gelişmekte olan ekonomilerin ilgisini çekiyor. Temmuz ayı sonunda Türkiye, dünyanın en büyük Müslüman ülkesi Endonezya ile 48 uçaklık ilk ihracat anlaşmasını imzaladı” ifadesini kullandı.

KENDİNE YER EDİNDİ

KAAN savaş uçağının geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Newsweek, gelişmeyi “Neden önemli?” başlığı altında açıkladı. Türkiye’nin küresel sahnede yer edinmeye başladığını belirten Newsweek, “Türkiye’nin ilk yerli üretim beşinci nesil hayalet savaş uçağı, savunma teknolojisinde dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik önemli bir adımdı. Daha önce Batı’nın askeri teknolojisi ile donanmış olan Türkiye, uzun zamandır ABD, Rusya, Çin ve Avrupalı güçlerin hakim olduğu bir alanda kendine yer edinmeye başladı” yorumunda bulundu. Newsweek, Türk savunma sanayisinin Ukrayna’daki savaş sırasınrda kullanılan Bayraktar TB2 ile dikkatleri üzerine çektiğini yazdı.

MALİYETİ İLE ÖNEMLİ BİR SEÇENEK OLDU

Newsweek, KAAN’ın düşük maliyeti ile önemli seçenek olabileceğine değinerek TUSAŞ yönetiminin de F-35’ten daha uygun maliyetli olmasını beklediğini aktardı. Dergi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400’leri satın alması nedeniyle CAATSA yaptırımlarına uğradığını hatırlattı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde savunmada bağımsızlığa doğru kaymaya başladığının altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.