enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Navalny Tehditlere Rağmen Ülkesine Dönüyor

Navalny Tehditlere Rağmen Ülkesine Dönüyor
14.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus hükümetinin başlıca muhaliflerinden Alexei Navalny, geçen yıl zehirlenmesinin ardından tedavi görmek için gittiği Almanya’dan ülkesi Rusya’ya geri döneceğini açıkladı. Navalny’nin zehirlenmesinden sorumlu tutulan ve bu yöndeki suçlamaları reddeden Rus yönetimi ise Navalny’yi Rusya’ya döndüğünde yeniden cezaevine gönderme tehditlerini sürdürüyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, sosyal medya platformu Instagram’da dün açıklama yapan Navalny, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in, Rusya’ya dönmesini engellemek için elinden gelen herşeyi yaptığını iddia ederek, “Beni öldürmeye çalışanlar hayatta kaldığım için alındılar ve şimdi de beni demir parmaklıklar ardında koymakla tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Navalny, geçen yıl Ağustos ayından bu yana tedavi amaçlı kaldığı Almanya’dan ülkesi Rusya’ya, 17 Ocak, Pazar günü döneceğini belirtti.

Aralık ayının sonunda Rusya Federal Hapishane Dairesi’nden Navalny’ye ülkesine dönmesi çağrısı yapılmıştı. Kurumun çağrısında, Navalny’nin bir an önce Rusya’ya dönmemesi halinde 2014 yılında açılan davanın ertelenmiş mahkumiyet kararının uygulanacağı uyarısı da yapıldı. Navalny sözkonusu davada yolsuzlukla suçlanıyor. Suçlamalar Navalny tarafından reddedilirken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de davada alınan kararı doğru bulmuyor.

2020 yılının sonunda Navalny’ye karşı Rusya’dan yeni suçlamalar da geldi. Navalny’ye karşı açılan yeni soruşturmada muhalif siyasetçi kurucusu olduğu Yolsuzluk Karşıtı Vakıf ve diğer benzer kuruluşlara yapılan 5 milyon dolar özel bağışlarla ilgili de yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Navalny bu iddiaları “siyasi amaçla ortaya atılmış asılsız iddialar” olarak nitelendirerek reddetti.

Navalny, Instagram’da paylaştığı görüntülü mesajında ayrıca, “Beni korkutmak için herşeyi yapıyorlar. Putin’in şu ana kadar tek yapmadığı, Kremlin’in tepesine, ‘Alexei, lütfen ülkeye hiçbir koşulda geri dönme’ yazılı bir tabela koymak” dedi.

Navalny geçen yıl 20 Ağustos günü Sibirya’dan Moskova’ya gittiği uçakta komaya girdiğinde ilk olarak Sibirya’da bir hastaneye kaldırılmıştı. Navalny iki gün sonrasında da Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de girişimiyle tedavi edilmek üzere Almanya’ya nakledilmişti.

Almanya’nın yanı sıra Fransa ve İsviçre’de de Navalny’nin kan örnekleri üzerinde yapılan incelemeler sonucu, öldürücü nitelikli sinir gazıyla zehirlendiği tespit edilmişti.

Avrupalı yetkililer söz konusu Noviçok isimli sinir gazının Sovyetler döneminden kalma türden bir zehir olduğunu ileri sürerken, Rus yetkililer iddiaları reddederek Sibirya’da Navalny’ye ilk müdahaleyi yapan doktorların böyle bir bulgu görmediğini savundu.

Navalny geçen ay, tartışmaları büyüten bir telefon görüşmesi kaydı yayınladı. Navalny, söz konusu ses kaydında Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi’nde görevli, kendisini zehirleme planlarıyla bağlantılı ekibin üyelerinden biriyle görüştüğünü iddia etti. Federal Güvenlik Servisi yetkilileri ise ses kaydının sahte olduğunu savunarak iddiaları yalanladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ocak 2021)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.