enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
18.10.2024
A+
A-

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Gazeteci Mustafa SALMAN, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na Katılmak Üzere NATO Karargâhında bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar GÜLER’in temaslarını derledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İşte Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Milli Savunma Bakanı Yaşar GÜLER’in NATO Karargâhındaki temasları:

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel’de bulunan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ilk gün oturumlarına katılmak üzere NATO Karargâhına geldi. NATO Daimî Temsilcisi Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü ve NATO’da görevli askerî personelimiz tarafından karşılanan Bakan Yaşar Güler, ilk olarak NATO Türk Askerî Temsil Heyeti (TMR) Başkanlığını ziyaret etti.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Karargâhında görev yapan NATO Türk Askerî Temsil Heyeti (TMR) Başkanlığını ziyaretinin ardından NATO Daimî Temsilciliğimizi ziyaret ederek Büyükelçi Zeki Gümrükçü’den çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Toplantısı’na katılan Bakan Yaşar Güler, toplantı öncesinde bazı mevkidaşları ile ayaküstü görüşme gerçekleştirdi.

***

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de aralarında yer aldığı NATO Savunma Bakanları tarafından, Brüksel’deki NATO Karargâhında Yüksek Görünürlüklü Projeler Niyet Mektupları imza töreni gerçekleştirildi.

***

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için bulunduğu Brüksel’de İngiltere Savunma Bakanı John Healey ile görüştü.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile İngiltere Savunma Bakanı John Healey’in NATO Karargâhındaki görüşmesinde NATO’nun faaliyetleri ile ikili askerî güvenlik ve savunma sanayi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

***

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel’deki programına devam eden Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Karargâhındaki birinci gün oturumlarına katıldı.

Bakan Yaşar Güler, toplantılar sırasında pek çok NATO üyesi ülkenin Savunma Bakanları ile ayaküstü görüştü.

***

NATO Savunma Bakanları Toplantısı Brüksel’de devam ederken; Türkiye, Romanya ve Bulgaristan arasında da askerî faaliyetleri kapsayan Niyet Mektubu imzalandı.
Ülkemizin NATO Daimî Temsilciliğindeki törende mektubu; Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ve Bulgaristan Savunma Bakanı Atanas Zapryanov imzaladı.

Toplantı kapsamında Güler, Rumen mevkidaşı Angel Tilvar ve Bulgar mevkidaşı Atanas Zapryanov’la bir araya geldi.

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Niyet Mektubu imzaladı

 

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğinde yapılan törende Güler, Tilvar ve Zapryanov’la üç ülke arasındaki askeri faaliyetleri kapsayan Niyet Mektubu’nu imzaladı.

***
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için gittiği Brüksel’de ikili görüşmelere devam ediyor.
Bakan Yaşar Güler, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile de bir araya geldi.
***
NATO Savunma Bakanları Toplantısı sırasında Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ayaküstü görüştü.
***
Mustafa SALMAN (@mstfslmn41) / X
Gazeteci* Mustafa SALMAN, TÜHA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.