enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Muğla’da teknelerden 420 bin 288 poşet katı atık toplandı

Muğla’da teknelerden 420 bin 288 poşet katı atık toplandı
13.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi ile başlattığı denizden atık toplama hizmetinde bu güne kadar 420 bin 288 poşet katı atık topladı. Teknelerden atık toplama hizmetini yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Mavi kıyılarda bütün misafirlerimizi temiz denizlerde ağırlamaya gezmelerini temin etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Türkiye’de Büyükşehirlerde bir ilk olan ve çevre ödülleri ile taçlandırılan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1480 kilometre kıyı şeridi ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da 6 tekne, 2 atık alım merkezi ile deniz araçlarından atık topluyor.

2014 yılından bu güne kadar 9 bin 456 tekneye hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, sakin kent ünvanlı Akyaka’da 4 bin 180 adet tekneye, Dalaman ve Göcek koylarında ise 5 bin 276 tekneye hizmet verdi. Teknelerden atık yağ, sintine, atık su ve katı atık alan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 6 bin 874 litre atık yağ, 29 bin 995 litre sintine, 5 Milyon 219 bin 893 litre atık su topladı.

Başkan Gürün, “Önümüzdeki sezon 7’inci teknemizi tahsis edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ula İlçesi Akyaka mahallesi Madenler mevkiinde bulunan Akyaka Atık Alım merkezini ziyaret etti. Atık alım teknesine ile denize açılan Başkan Gürün, açıklarda görev yapan başka bir atık alım teknesini inceledi.

Muhteşem bir coğrafyada yaşadıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Mavi yolculuğa çıkan bu kadar tekne çöp üretiyor. Bu çöpün kıyıya getirilerek alınması değil seyahat halinde gelen talep üzerine bizim araçlarımız giderek onlardan sıvı, katı, yağ ve sintine atıklarını alıyor ve kıyıdaki tesislerimize getirerek bertaraf edilmesini sağlıyor. Şu anda 6 tekne, 2 atık alım merkezimiz var. 2014 yılında başlayan bu hizmetimiz halen daha devam etmekte. Sayımızı arttırıyoruz. Pandemi nedeniyle sektörün sekteye uğraması nedeniyle önümüzdeki sezonda 7’inci teknemizi tahsis edeceğiz.” Dedi.

Başkan Gürün, “Tüm vatandaşlarımızı mavi deniz temiz kıyılarda ağırlamak için çalışıyoruz”

Muğla’nın mavi yolculuğun cenneti olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Ayrıca 2014’den bu yana yaptığımız müracaat geçen yıl kabul edildi ve karşı kıyıda Karacasöğüt’de bin 150 metre karelik bir alanın tahsisini yaptık, izinlerini aldık. Şimdi plan çalışması yapılarak önümüzdeki yıl orada da bir kıyı tesisi kuracağız. Bundan sonra da atıkları alan teknelerimiz en yakın noktalardaki tesisi çöpleri bırakabilecek. Yeşil ve mavinin birleştiği kıyılarımız var burada olduğu gibi ama bunu temiz tutmamız lazım bunun içinde bize düşen görev atıkları kendimizin teknelerin ayağına giderek toplamamız gerekiyor bu görevimizi yerine getiriyoruz. Teknelerimizi ve kıyı tesislerimizi arttırarak bu görevimize devam edeceğiz. Mavi kıyılarda bütün misafirlerimizi temiz denizlerde ağırlamaya gezmelerini temin etmeye çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.