enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Montunu depremzedelere gönderen Şelale Osmanova TRT Haber’e konuştu

Montunu depremzedelere gönderen Şelale Osmanova TRT Haber’e konuştu
27.02.2023
A+
A-

Depremin ilk haftasında sosyal medyaya düşen bir görüntü, milyonları duygulandırdı. Azerbaycan’da bir aile, depremzedeler için topladığı yardımları bir merkeze getirmiş, ardından yardımları getiren kadın üzerindeki montu da çıkarıp yardımlara eklemişti. TRT Haber, o montu bağışlayan Şelale Osmanova’ya ulaştı.

Fatih Avanos
TRT Haber : Fatih Avanos

Montunu depremzedelere gönderen Şelale Osmanova TRT Haber'e konuştuTürkiye’de yaşanan depremler kardeş ülkelerde de büyük üzüntüye yol açtı. İnsanlar Türkiye için adeta seferber oldu.

Onlardan biri de Azerbaycan’ın Gebele kentinde yaşayan Şelale Osmanova’ydı. Gebele Merkez Hastanesinde hemşire olarak görev yapan Şelale Osmanova, deprem haberini duyar duymaz harekete geçti.

Osmanova’nın bir araca ihtiyaç malzemelerini doldurduktan sonra soğuğa karşın üzerindeki montu çıkarıp vermesi dikkate çekmişti.

“Biz bir millet iki devletiz”

Halk olarak depremi duyduktan sonra üzüldüklerini söyleyen Osmanova, “Herkes gibi elimizden gelen yardımı yapmak istedik. Herkes gibi biz de küçük de olsa elimizden gelen yardımı yaptık.” dedi.

Osmanova, yardım malzemelerine montunu eklemesinin nedenini de anlattı.

“İçimden geldi, kalbimden gelerek yaptığım bir işti. Bir anlık bu montumu da vereceğim dedim, montu eşime verip oturdum arabaya. Biz bir millet iki devletiz o yüzden de isteyerek yaptık bunları yanlış anlaşılma olmasın.”

O, depremler sonrasında yüreği Türkiye ile atan milyonlarca Azerbaycanlı’dan sadece biri. Osmanova, imkanı olduğu sürece yardımlarını sürdüreceğini de vurguluyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.