enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mitsotakis: Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor

Mitsotakis: Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor
13.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Afganistan’dan sığınmacı akınlarının engellenmesi konusunda “Türkiye ile çıkarlarının örtüştüğünü” söyledi. Öte yandan Fransa, Atina’nın altı Rafale savaş uçağı daha alacağını teyit etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,AFP,AP,rtr/CÖ,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Atina’da düzenlediği basın toplantısında ülkesinin sınır güvenliğine dair açıklamalarda bulundu.

Mitsotakis, Yunanistan’a Türkiye üzerinden yasa dışı yolla sığınmacı sokan insan kaçakçılığı ağlarını “bozma ve ezme” sözü verdi.

Afganistan’dan Yunanistan’a Türkiye üzerinden yeni bir sığınmacı akını öngörmediğini söyleyen Mitsotakis, “Amacımız herhangi bir göç dalgasını sınırlarımıza ulaşmadan çok önce durdurmak. Bu noktada Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor” dedi.

Yunanistan’ın etkin bir sınır koruma stratejisi benimsediğini söyleyen Mitsotakis, sığınmacı akınlarının 2021’de geçen yıla kıyasla çok büyük oranda azaldığını belirtti.

Atina altı Rafale daha alıyor

Mitsotakis, Cumartesi günü Uluslararası Selanik Fuarı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye ile Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarıyla ilgili olarak gerginlik yaşayan ve son dönemde askeri kapasitesini artırma girişimlerini yoğunlaştıran Yunanistan’ın milli hasılasının yüzde 2’sinden fazlasını savunmaya harcadığını söylemişti. Griechenland Rafale Kampfjet der französischen Luftwaffe

Mitsotakis ayrıca Fransa’dan altı Rafale savaş uçağı daha almaya yönelik planlarını açıklarken “18 Rafale satın alacağımızı duyurdum. Yakında 24 olacak” demişti. Mitsotakis, “İlki, bu yıl sonunda önce Yunan semalarında uçuyor olacak” diye eklemişti.

Fransa: Harika haber

Atina’nın altı Rafale daha satın alacağını Fransa da teyit etti. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Yunanistan’ın Fransa’dan satın alacağı Rafale savaş uçaklarının sayısının 18’ten 24’e yükseldiğini duyurdu. Parly, Twitter’dan dün yaptığı paylaşımda, “Harika haber. Yunanistan altı Rafale daha satın almaya yönelik niyetini beyan etti. Birlikte gerçekten özerk bir Avrupa inşa etme yolunda ilerliyoruz” ifadesini kullandı.

Yunanistan, Fransız şirketi Dassault Aviation tarafından üretilen uçaklardan satın alan ilk Avrupa ülkesi olmuştu. Atina, geçen Ocak ayında 2,5 milyar euroluk bir anlaşma kapsamında 12’si ikinci el olmak üzere, 18 Rafale almak için sipariş vermişti.

Fransa, Rafale savaş uçaklarına Avrupa’da alıcı bulmakta güçlük çekiyor. Fransa’dan Rafale savaş uçağı satın alan ikinci Avrupa ülkesi ise Hırvatistan’dı. Hırvatistan geçen Mayıs ayında Fransa ile 1 milyar euro karşılığında 12 adet ikinci el Rafale almak için anlaşmıştı. Rafale savaş uçaklarının en büyük alıcıları ise Katar, Mısır ve Hindistan.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.